Fotbal intern

”Hîldan era un luptător. Azi s-a pierdut spiritul alb-roşu!”

Pe 5 octombrie se împlinesc 13 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cătălin Hîldan, fostul mijlocaş pe care Florentin Petre îl plînge şi acum. Fostul mijlocaş dreapta, acum în vîrstă de...
05.10.2013 | 15:30
Hildan era un luptator Azi sa pierdut spiritul albrosu
ADVERTISEMENT

Pe 5 octombrie se împlinesc 13 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cătălin Hîldan, fostul mijlocaş pe care Florentin Petre îl plînge şi acum. Fostul mijlocaş dreapta, acum în vîrstă de 37 de ani, a povestit pentru FANATIK ce a însemnat pentru el prietenia cu Unicul Căpitan.

”Am crescut împreună cu Cătălin, am stat în aceeaşi cameră şi pot să spun că nu există încă şi nu ştiu dacă se va naşte un fotbalist cu caracterul şi determinarea lui, de care Dinamo are atîta nevoie. E păcat că acum, la Dinamo, oamenii care au fost admiraţi de fani, au fost daţi la o parte, iar Dinamo mai înseamnă doar marketing, atît. Asta e părerea mea!

ADVERTISEMENT

Despre Cătălin Hîldan n-ar trebui să vorbească unii de pe acolo, despre el ar trebui să vorbim doar noi, cei care am jucat alături de el, familia lui şi cei care l-au cunoscut cu adevărat. Nu înţeleg de ce vorbesc unii care nici măcar nu ştiu ce înseamnă Dinamo, Cătălin Hîldan, vorbesc despre el, probabil ca să fie văzuţi pe la televizor de o lume întreagă.

Spiritul lui Cătălin rămîne motto-ul fanilor, ei cîntă în fiecare moment despre ce a fost el şi ce va rămîne în istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Cătălin a fost extraordinar ca om, un caracter ieşit din comun, se gîndea doar la Dinamo, la familie şi cum să facă performanţă în Ştefan cel Mare. În 2000 a fost un moment extraordinar. Imediat cum am luat titlul, în vestiar, m-a luat în braţe, m-a pupat şi am început amîndoi să dansăm şi să urlăm de bucurie. Mi-a zis atunci: <Uite că am muncit atîţia ani şi ni s-a împlinit visul, sîntem campioni!>.

Îmi zboară inima din piept cînd mă gîndesc la el, mă încearcă un sentiment profund de tristeţe pentru că şi-a dorit foarte mult să triumfe cu Dinamo, iar el nu a prins acea perioadă în care s-a făcut performanţă. Îmi pare rău că n-a reuşit să continue proiectul acela adevărat care a început în 1995-1996 cu domnii Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar, cu jucători crescuţi de dînşii în spiritul lui Dinamo, de învingător, de luptător.

ADVERTISEMENT

Dintre cei de acum, doar Dănciulescu mai ştie ce înseamnă acest spirit, restul jucătorilor nu ştiu. Îi respect, îi văd la televizor, dar ei nu ştiu ce înseamnă performanţa, tot ceea ce înseamnă suflarea dinamovistă şi acest spirit al lui Dinamo”a spus Florentin Petre.

Ionuţ Chirilă, cel care l-a antrenat pe Cătăli Hîldan şi care l-a promovat la echipa mare, a povestit: Cătălin ajunsese deja la un nivel foarte ridicat, era la echipa naţională şi cu siguranţă ar fi jucat la echipe din Franţa sau Germania, acolo l-aş fi văzut. Era un jucător rapid, puternic, cerebral, cum eu nu reuşesc să mai găsesc acum. Avea un travaliu extraordinar, atît de mare încît puteai juca doar cu el la închidere şi cu un altul la construcţie, cum făceam eu cu Cătălin şi cu Tameş, mai avansat. Acoperea toată suprafaţa de la mijlocul terenului, ieşea cu pase scurte şi era un om foarte bun şi la construcţie.

ADVERTISEMENT

Mă gîndesc mereu la el, mergeam tot timpul pe la el pe acasă, eu l-am construit, am văzut de cînd era mic că este un fotbalist cu o determinare extraordinară, avea agresivitate, era luptător. Doar Gattuso îi semăna ca stil, n-am mai văzut jucător ca el de atunci şi nu cred că vom vedea prea curînd”.

ADVERTISEMENT
Tags: