Carousel hot news

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal uriaş. A fost audiată de FBI

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane Hillary Clinton a fost audiată sâmbătă de poliţia federală americană (FBI) în cadrul anchetei legate de utilizarea unui cont de...
02.07.2016 | 22:06
Hillary Clinton se află în centrul unui scandal uriaş. A fost audiată de FBI

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane Hillary Clinton a fost audiată sâmbătă de poliţia federală americană (FBI) în cadrul anchetei legate de utilizarea unui cont de e-mail şi a unui server private pe când conducea diplomaţia americană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hillary Clinton „a depus mărturie în această dimineaţă (sâmbătă) cu privire la utilizarea e-mailurilor sale pe când era secretar de stat”, a declarat purtătorul său de cuvânt Nick Merrill, precizând că ea a fost „încântată să poată ajuta Ministerul de Justiţie pentru ca această anchetă să ajungă la final”.

Potrivit unui apropiat al candidatei democrate, audierea a durat aproximativ 3 ore şi jumătate şi a avut loc la sediul FBI, în capitala federală Washington.

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal după ce anul trecut s-a aflat că a utilizat un cont privat de e-mail şi un server privat pe când conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvăluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrată critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă.

Utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană, iar adversarii republicani o acuză pe Hillary Clinton că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi că a vrut să ascundă anumite lucruri.

Hillary Clinton afirmă însă că e-mailurile sale nu erau clasificate atunci când le-a trimis din contul privat. Ea a remis Departamentului de Stat 52.000 de pagini de documente referitoare la aceste mesaje.

Sursă: www.agerpres.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri