News

Hipermarketul din România care dă mai mulți bani per ambalaj reciclat. Se întâmplă pentru următoarele 4 luni de zile.

Un hipermarket din România oferă mai mulți bani per ambalaj reciclat. Românii sunt chemați să vină cu mai multe PET-uri și doze, se întâmplă până în toamnă
18.05.2024 | 17:51
Hipermarketul din Romania care da mai multi bani per ambalaj reciclat Se intampla pentru urmatoarele 4 luni de zile
Românii sunt încurajați să recicleze tot mai mult / Foto: captură, Auchan
ADVERTISEMENT

Hipermarketul Auchan vrea să-i stimuleze pe români să recicleze mai multe ambalaje, în cadrul Sistemului Garanție Returnare, parte a programului national de recuperare și reciclare a ambalajelor de unică folosință.

Extra-avantaj

Auchan informează că, până la data de 15 septembrie, oferă pentru fiecare ambalaj marcat „ambalaj cu garanție” 60 de bani. În plus față de garanția de 0,5 lei, Auchan oferă 0,1 lei în plus ca extra-avantaj sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația retailerului. La acordarea acestui bonus de 0,1 lei nu există limită privind cantitatea de ambajale de unică folosință reciclate.

ADVERTISEMENT

„Până pe 15 septembrie, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan primesc garanția de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol ‘Ambalaj cu garanție’, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan. De asemenea, la acordarea extra-avantajului de 0.1 lei/ambalaj cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate”, informează Auchan.

„Voucherul de fidelitate aferent beneficiului suplimentar de 0,1 lei/ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție” poate fi folosit o singură dată, pe un singur bon fiscal pe care a fost scanat cardul de fidelitate MyCLUB Auchan sau MyBUSINESS CLUB Auchan pentru care a fost emis. 

ADVERTISEMENT

Voucherul disponibil în aplicația Auchan (secțiunea Vouchere) este valabil 3 luni de la emitere poate fi folosit pentru cumpărături în magazinele Auchan, ATAC și MyAuchan, cu excepția celor din stațiile Petrom. Voucherul poate fi cumulat cu alte oferte sau promoții, doar dacă suma beneficiilor (reducere, voucher, bonus de fidelitate) acordate pentru un produs nu depășește prețul acestuia”, informează retailerul.

Toate magazinele Auchan dispun de aparate PVM

Auchan mai informează că toate magazinele sale dispun de aparate de colectare-reciclare RVM, unde pot fi introduse ambalajele de unică folosință (PET, sticle, aluminiu). „Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat”, potrivit retailerului.

ADVERTISEMENT

„Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție. Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Sistemul Garanție Returnare (SGR) a fost lansat în România în noiembrie anul trecut, prin hotărâre de guvern „Începând cu data de 30 noiembrie 2023, SGR, unic la nivel naţional, este obligatoriu tuturor producătorilor şi comercianţilor în condiţiile prezentei hotărâri, aplicându-se atât produselor fabricate pe teritoriul naţional, cât şi produselor importate sau achiziţionate intracomunitar, în condiţii nediscriminatorii, inclusiv în ceea ce priveşte posibilitatea participării efective a operatorilor economici la funcţionarea sistemului şi tarifele impuse acestora de către administratorul SGR”, se arată în actul legislativ.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”