Ministerul Agriculturii vrea să îi salveze pe producătorii români. Ce măsuri se iau pentru hipermarketuri

hipermarketuri, supermarketuri, amplasare hipermarketuri

România ultimilor 15-20 de ani s-a caracterizat, în principal, printr-o creştere extraordinară a sistemului de supermarketuri şi hipermarketuri în detrimentul producătorilor locali. Au aparut şi s-au extins pe teritoriul întregii ţări şi în special în Capitală şi în marile oraşe Cora, Kaufland, Carrefour, Auchan, Mega Image, Penny, Bila, care practic au reuşit să îi îndepărteze pe oameni de vechiul sistem de cumpărături, cel puţin al legumelor şi fructelor, din pieţe.

Ministerul Agriculturii şi-a dat ok-ul pentru un proiect de lege care prevede scoaterea hipermarket-urilor în afara oraşelor mari.
Ministerul Agriculturii a comunicat parlamentarilor care doresc să iniţieze noi legi privind amplasarea supermarketurilor, hipermarketurilor şi centrelor comerciale că susţine modificarea legislaţiei astfel încât amplasarea acestora să fie în zone predilect comerciale, în afara centrului oraşelor şi în zone cu densitate redusă a populaţiei.

Protecţie pentru autohtoni faţă de hipermarketuri

Astfel de proiecte în pregătire stabilesc pentru supermarket-uri o distanţă de cel puţin 1 kilometru faţă de o piaţă, iar pentru hipermarket-uri scoaterea în afara oraşelor mari. Ar fi soluţii foarte avantajoase pentru producătorii români, care ar fi astfel salvaţi de o concurenţă imposibilă de rezistat şi care vine cu multe produse din afara ţării, care conţin multe chimicale.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Pentru hipermarketuri, propunerea este să poată fi amplasate în zonele cu densitate comercială redusă, după criterii geografice specifice. Acestea sunt, potrivit Profit.ro: să fie la cel mult 5 km de limita administrativ-teritorială a localităţii cu populaţie de peste 500.000 locuitori, la cel mult 3 km în cazul localităţiilor cu populaţie de peste 250.000 locuitori şi la cel mult 1 km la unităţile administrativ teritoriale cu populaţie mai mică de 250.000 locuitori.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091