Audi Schi

Hirscher a câştigat în premieră la Wengen! A opta victorie a austriacului în acest sezon

Schiorul Marcel Hirscher domină autoritar sezonul de schi alpin şi a câştigat în premieră o cursă în staţiunea elveţiană Wengen.
15.01.2018 | 11:22
Hirscher a câştigat în premieră la Wengen! A opta victorie a austriacului în acest sezon
ADVERTISEMENT

Austriacul în vârstă de 28 de ani a obţinut a opta victorie în acest sezon şi a câştigat al cincilea slalom consecutiv. Hirscher, care a obţinut a 53-a victorie în carieră, a încheiat cursa de la Wengen cu timpul de un minut, 45 de secunde şi 45 de sutimi.

Marcel Hirscher i-a devansat pe norvegianul Henrik Kristoffersen (1:46.38) şi pe suedezul Andre Myhrer (1:47.17). Austriacul se află cel de-al optulea succes din acest sezon, după ce s-a mai impus la Beaver Creek (slalom uriaş), Val d’Isere (slalom), Alta Badia (slalom uriaş), Madonna di Campiglio (slalom), Zagreb (slalom) şi Adelboden (slalom uriaş şi slalom).

ADVERTISEMENT

Hirscher este lider autoritat în clasamentul general

Austriacul are un avans considerabil în clasamentul general. El a acumulat 974 de puncte, fiind urmat de Henrik Kristoffersen (800 de puncte) şi francezul Alexis Pinturault (579 de puncte). Hirscher se află şi în fruntea clasamentului general în proba de slalom, cu 119 puncte mai mult decât Kristoffersen.

Coborârea feminină de la Bad Kleinkirchheim (Austria) a fost dominată de sportivele din Italia, care au reuşit să ocupe în întregime podiumul. Cursa a fost câştigată de Sofia Goggia (1:04.00), urmată de Federica Brignone (1:05.10) şi de Nadia Fanchini (1:05.45).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri