Marcel Hirscher, de neoprit! Austriacul a cucerit primul aur la Jocurile Olimpice

Tibi Demeter   
în Cele mai citite
13/02/2018, 18:23
Marcel Hirscher, de neoprit! Austriacul a cucerit primul aur la Jocurile Olimpice

Sportivul de 28 de ani domină cu autoritate în ultimii ani circuitul mondial de schi alpin, iar pentru prima dată în carieră a reuşit să obţină o medalie de aur la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de combinată de la PyeonChang.

Marcel Hirscher, omul care a câştigat ultimele şase Globuri de Cristal în Cupa Mondială, a avut o evoluţie modestă la coboorâre, fiind doar pe locul al 12-lea, dar a reuşit o evoluţie superbă la slamom, prin care şi-a asigurat medalia de aur.

Cursa în care s-a impus Hirscher a fost scurtată din cauza condiţiilor meteo

Sportivii prezenţi la PyeonChang sunt nevoiţi să înfrunte frigul şi vântul aspru care bate în această perioadă în Coreea de Sud. De alfel, organizatorii au fost nevoiţi să scurteze proba de coborâre cu 200 de metri, în timp ce la slalom proba a fost şi ea redusă, conform unei decizii venite din partea Federaţiei Internaţionale de Schi.

Alexis Pintaurault a obţinut medalia de argint în proba de combinată, în timp ce compatriotul său Victor Muffat-Jeandet a completat podiumul. Neamţul Tomas Dressen, care a câştigat la coborâre, a încheiat doar pe locul 9 în urma unei evoluţii modeste la slalom.

Închide ×