News

HiSky, zboruri directe spre SUA. Compania face anunțul așteptat de români

HiSky, mai aproape de autorizarea zborurilor către Statele Unite. Compania low-cost a anunțat când se vor deschide primele rute.
03.06.2023 | 21:28
HiSky zboruri directe spre SUA Compania face anuntul asteptat de romani
Compania HiSky va fi autorizată să opereze zboruri în SUA / Foto: Facebook, HiSky
ADVERTISEMENT

HiSky, compania aeriană din Republica Moldova și certificată și în România, a anunțat că a încheiat cu succes prima etapă a procesului de autorizare pentru operarea zborurilor în Statele Unite ale Americii. CEO-ul companiei, Iulian Scorpan, a anunțat că primele rute se vor deschide până la sfârșitul verii.

HiSky a trecut prima etapă de autorizare pentru zboruri în SUA

HiSky a anunțat că, odată ce a obținut unda verde de la Departamentul Transporturilor din SUA, va fi în măsură să opereze atât zboruri regulate, cât și charter peste ocean, cu plecare din orice oraș al Europei.

ADVERTISEMENT

„Cu bucurie vă informăm că compania aeriană HiSky a finalizat cu succes prima etapă a procesului de autorizare pentru operarea zborurilor în Statele Unite ale Americii”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Prin obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va fi în măsură să opereze atât zboruri regulate, cât și charter peste ocean, cu plecare din orice oraș al Europei”, continuă HiSky.

ADVERTISEMENT

Zboruri directe, până la sfârșitul verii

Potrivit lui Iulian Scorpan, CEO HiSky, compania „este foarte aproape să atingă această țintă după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obţinerea statutul de principal operator charter şi nu mai puţin de 22 de rute operate cu succes, din România şi Republica Moldova”.

„Dacă totul va decurge aşa cum ne aşteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA (…) În acest context, suntem siguri că obţinerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimităţii noastre pe piaţa regională”, a mai precizat Scorpan, potrivit unui comunicat al companiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit HiSky, această realizare reprezintă un pas important în dezvoltarea companiei și o oportunitate de a extinde serviciile către destinații transatlantice. „Suntem nerăbdători să începem această nouă aventură și să vă avem alături în călătoriile noastre către Statele Unite ale Americii”, spune compania.

Compania mai precizează că a introdus, la începutul anului, două avioane noi, Airbus A321Neo, cu o autonomie de zbor de 7.400 kilometri, ceea ce face ca aceste aeronave să fie potrivite pentru zboruri transatlantice, cu o singură escală pentru realimentare, în vestul continentului european.

ADVERTISEMENT

Un milion de pasageri, sărbătoriți în aprilie

În luna aprilie,  HiSky a sărbătorit împlinirea numărului de un milion de pasageri transportați, la atrizarea unui avion al companiei pe aeroportul Avram Iancu din Cluj. Totodată, HiSky a informat, în luna mai, că în primele patru luni ale acestui an a transportat 266.000 de pasageri. O creștere de  225% față de aceeași perioadă a anului precedent.

„În aprilie 2022, ne bucuram de încrederea a 40.000 de pasageri, iar în acest an, în aceeași lună, am înregistrat o creștere uimitoare, numărul lor ajungând la 107.000”, a precizat compania.Înființată în 2020, HiSky low-cost este o companie cu capital 100% privat.

Compania operează zboruri din Cluj, Iași și Chișinău către cele mai importante destinații din Europa. Serviciile HiSky se regăsesc în patru clase de rezervare: basic, classic, premium și premium plus. Nici o companie românească nu operează în prezent zboruri către Statele Unite.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat