OFICIAL: Răchită, noul antrenor al Ceahlăului!

UPDATE 11:30 / Viorel Hizo a refuzat să revină în fotbal, astfel că noul antrenor al Ceahlăului va fi Valeriu Răchită. FANATIK a aflat că tehnicianul se va deplasa sîmbătă la Piatra Neamţ...
27.12.2013 | 11:15
OFICIAL Rachita noul antrenor al Ceahlaului
ADVERTISEMENT

UPDATE 11:30 / Viorel Hizo a refuzat să revină în fotbal, astfel că noul antrenor al Ceahlăului va fi Valeriu Răchită. FANATIK a aflat că tehnicianul se va deplasa sîmbătă la Piatra Neamţ pentru a semna contractul cu moldovenii. Contactat de FANATIK, Răchită a confirmat prezenţa sub Pietricica, însă a refuzat să ofere prea multe detalii. “Sîmbătă mă duc la Piatra Neamţ, dar cu soţia. Pentru o vacanţă. Aşa mi-am propus. Nu pot spune, încă, nimic dacă vin sau nu la Ceahlăul. Depinde ce se vrea, eu nu am pretenţii exagerate, sînt deschis la discuţii. Am discutat cu domnul Ştefan, rămîne de văzut dacă pînă de Revelion voi fi noul antrenor al Ceahlăului”, a spus Răchită pentru FANATIK.

–––––––––––––––––

Ceahlăul Piatra Neamţ a rămas fără antrenor după plecarea lui Vasile Miriuţă la CFR Cluj, iar Gheorghe Ştefan se află în căutarea unui tehnician. FANATIK a aflat că primul contactat de preşedintele de onoare al nemţenilor a fost Viorel Hizo, antrenor care a ales să abandoneze meseria la finalul campionatului trecut. Totuşi, “Pinalti” este optimist că “Dulăul” se va răzgîndi şi va accepta să revină sub Pietricica. Hizo este cel care i-a salvat pe moldoveni de la retrogradare în sezonul trecut, cînd Ceahlăul a terminat prima deasupra liniei. “Primul pe care l-am sunat a fost Hizo, dar mi-a spus că s-a lăsat de antrenorat, că nu-i mai arde de provocări. Eu îmi doresc, totuşi, să se răzgîndească. Nu i-am dat un ultimatum, aştept pasul lui. Eu l-am dorit, în continuare, la echipă şi în acest campionat, dar el a ales să plece la finele sezonului trecut şi aşa am ajuns la Miriuţă. Mi-aş dori enorm să se răzgîndească şi să preia echipa. Este prima mea opţiune. În orice caz, pînă la reunirea lotului, vom avea antrenor”, a spus Gheorghe Ştefan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Răchită, variantă de rezervă

În cazul în care Hizo îl va refuza, următoarea opţiune pentru banca Ceahlăului este Valeriu Răchită, fost antrenor la Petrolul Ploieşti. La rîndul său, contactat telefonic, fostul manager al “lupilor” nu a negat faptul că a fost şi el căutat de Gheorghe Ştefan. “Cred că cel mai bine pentru toată lumea este să ne auzim după Sărbători. Mai bine discutaţi cu domnul Ştefan, ştie exact cum stă treaba“, s-a rezumat să afirme Răchită.

30 de ani de antrenorat

Revenirea lui Viorel Hizo în antrenorat ar reprezenta o adevărată lovitură pentru fotbalul românesc. Pînă să se retragă, “Dulăul”, la vîrsta de 66 de ani, era unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din România. A antrenat în carieră 11 echipe, avînd un total de 22 de mandate. De cele mai multe ori s-a aflat pe banca Rapidului, cu cinci mandate. În străinătate, Hizo a pregătit-o pe Changqing Lifan, din China. Deşi a antrenat aproape 30 de ani, Hizo nu a reuşit să cîştige vreun trofeu.

ADVERTISEMENT