Fotbal international

Hizo, românul care nu a pierdut dubla cu Lazio. “N-au un Temwanjera!”

Viorel Hizo a întâlnit de două ori Lazio Roma pe când antrena FC Vaslui şi a remizat de fiecare dată, 2-2 respectiv 0-0.
14.02.2018 | 19:59
Hizo romanul care nu a pierdut dubla cu Lazio Nau un Temwanjera

FCSB-Lazio este cel mai important meci internaţional al lui Nicolae Dică din cariera sa de antrenor, iar fostul fotbalist a primit sfaturi, prin intermediul FANATIK.RO, de la ultimul antrenor român, Viorel Hizo, care a jucat cu o echipa din Liga 1 Betano, FC Vaslui, împotriva italienilor de la Lazio Roma. Cele două meciuri s-au disputat pe data de 16 septembrie 2011, respectiv 1 decembrie 2011, în cadrul grupei D din Europa League, acolo unde moldovenii fuseseră repartizaţi.

Si atunci, dar şi acum Lazio Roma întâlneşte o echipă românească după un meci important în Serie A. Primul joc împotriva Vasluiului s-a disputat după un meci al echipei lui Ştefan Radu cu AC Milan, scor 2-2, iar acum Dică îi aşteaptă pe italieni după un joc pierdut de aceştia în faţa celor de la Napoli, 4-1, după ce lazialii au condus cu 1-0.

“Dică nu are un atacant de valoarea lui Temwanjera”

Contactat de către FANATIK.RO, Viorel Hizo, fostul antrenor al moldovenilor, a acceptat să vorbească despre confruntările pe care FC Vaslui le-a avut cu Lazio Roma, dar şi despre cele pe care FCSB le va avea acum. “Dulăul”ne-a spus că se află acasă la Sibiu şi întrerupe pentru 15 minute şedinţa sa de refacere şi este gata pentru o nouă conversaţie despre fotbal. Viorel Hizo a ajuns la vârsta de 71 de ani şi a pus punct activităţii de antrenor de patru ani.

“Indiferent de perioada prin care trece Lazio Roma această echipă rămâne una dintre cele mai bune din Italia. Primul nostru meci cu Lazio, de pe Olimpico, l-am disputat după un meci de al lor cu AC Milan. Se terminase 2-2, după ce Lazio a condus în minutul 7 cu 2-0. Le-am arătat băieţilor acel meci şi le-am cerut să joace exact ca o echipă din campionatul Italiei.

Am avut discuţii de grup, dar şi individuale cu jucătorii mei. Le-am spus că nu vreau să îi văd că se vor pierde cu firea atunci când ultraşii lui Lazio vor începe să facă o atmosferă incendiară. Vreau să vă spun că galeria italienilor se auzea de la vestiare. Se zguduiau geamurile şi pereţii de ziceai că este cutremur. Lazio a deschis scorul, dar noi am revenit şi am făcut 2-1 printr-o dublă de a lui Wesley. Însă italienii ne-au egalat cu vreo 15 minute înainte de finalul partidei după o greşeală a fundaşului meu dreapta. Chiar dacă Wesley a dat două goluri, totuşi cel mai bun om al meu de pe Olimpico a fost atacantul Temwanjera. Un astfel de atacant îi lipseşte acum lui Dică. Păi voi îi comparaţi pe Gnohere şi Alibec cu Temwanjera? Niciodată! În acel meci Mike a hărţuit în permanenţă apărarea lui Lazio şi a stat mereu ca un ghimpe în costele apărătorilor italieni. Ştia foarte clar ce are de făcut.

Mulţi vorbeaţi atunci de tripleta Adailton, Sănmărtean, Wesley, nu? Cei trei erau foarte buni, dar vreau să vă spun că aceştia nu puteau să facă lucruri foarte bune pe teren fără aportul lui Temwanjera. Eu ştiu ce vorbesc pentru că eu făceam schemele la antrenament şi ştiu ce rol avea Mike. Ştiu bine cât se zbătea acest fotbalist ca să le facă culoare celor trei. Ştefan Radu este un fotbalist foarte bun. În meciul tur nu a jucat, dar la returul de la Piatra Neamţ el a fost căpitanul echipei Lazio. A jucat cu mare ambiţie contra noastră, dar am făcut 0-0.

Aş vrea să îi văd şi pe cei de la Steaua că vor obţine aceste rezultate, deoarece la scorurile astea noi o să mergem mai departe. E o dublă eliminatorie. Atunci noi am jucat cu Lazio în grupa D din Europa League. Mi-ar plăcea ca şi tripleta Teixeira, Budescu, Florin Tănase să fie ajutată mult mai bine de Gnohere sau Alibec. Dar cel din urmă este într-o pasă foarte proastă, deoarece vrea să le facă pe toate de unul singur. Observ că nu mai joacă pentru echipă. E disperat să marcheze. Dică trebuie să îl facă pe Alibec să înţeleagă că e timpul să joace pentru echipă, Vreau ca cei de la Steaua să joace pentru istorie. Dică este un băiat la început de drum, iar dacă o să reuşească să elimine Lazio fiţi convinşi că o să capete încredere mare în forţele sale de antrenor”, a spus Hizo.

71 de ani este vârsta lui Viorel Hizo

23 de echipe a antrenat în cariera sa Viorel Hizo

 

Tags: