Fotbal intern

Hoban și Fernandez, sfidați la CFR Cluj! Ce au putut să pățească în Luxemburg!

Autor: Eduard Nicolae Popa | 14.09.2018 | 22:23
Hoban și Fernandez, sfidați la CFR Cluj! Ce au putut să pățească în Luxemburg!
Ovidiu Hoban, alături de colegul său Jesus Fernandez, au fost ignorați de oficialii lui CFR Cluj

Situația de la CFR Cluj a fost una extrem de tensionată în această vară. Campioana României a ratat calificarea în grupele vreunei competiții europene, iar conflictul din conducerea clubului a dus la demiterea lui Edi Iordănescu, după numai trei meciuri. Un episod care vorbește despre situația dramatică în care se află echipa ardeleană a avut loc în Luxemburg, unde veteranul Ovidiu Hoban și portarul Jesus Fernandez au fost uitați în Ducat!

Potrivit celor de la Telekom Sport, supărarea a fost extrem de mare în rândul celor de la CFR Cluj. Ovidiu Hoban și Jesus Fernandes au fost aleși de către oficialii UEFA să efectueze controlul anti doping obligatoriu. Cei doi nu au fost însă așteptați de către delegația oficială a clujenilor și au fost lăsați la stadion! Motivul? Clujenii se grăbeau să prindă avionul și să meargă înapoi în țară. Astfel, Hoban și Fernandes s-au întors a doua zi din Luxemburg, cu un alt avion.

CFR Cluj, dezastru financiar după înfrângerea cu formația din Luxemburg

Nici în retur nu au fost clujenii mai norocoși în ceea ce privește duelul cu campioana Luxemburgului, F91 Dudelange. Astfel, clujenii au pierdut cu scorul de 2-3 în Gruia și au încasat una dintre cele mai dezastruoase înfrângeri din istoria fotbalului românesc. Mai mult, eliminarea a reprezentat și o pierdere importantă din punct de vedere financiar pentru trupa din Gruia.

CFR Cluj a ratat un bonus de 2,92 milioane de euro pentru calificarea în Grupele Europa League. Apoi pentru fiecare victorie, CFR ar fi încasat câte 570.000 de euro, dar și câte 190.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. În plus, sumele rămase în urma rezultatelor de egalitate (570.000 – 190.000 X 2 = 190.000) vor fi strânse şi împărţite tuturor echipelor din grupe, în funcţie de numărul de victorii al fiecăreia. De asemenea, cele 12 formații ce se vor clasa pe prima poziție la finalul partidelor din grupă vor primi bonus 1.000.000 de euro, în timp ce ocupantele locului secund vor primi câte 500.000 de euro.

De asemenea, Ovidiu Hoban a fost un factor important pentru campionatul câștigat sezonul trecut de CFR Cluj, dar în acest sezon a fost trecut pe bancă de Toni Conceicao. FANATIK.RO a aflat că în timpul partidei cu Dudelange, Ovidiu Hoban chiar a fost la un pas să sară la Antonio Conceicao și să îi ceară socoteală după ce a considerat că antrenorul portughez îl umilește prea mult. Pe lîngă faptul că l-a scos din primul “11”, tehnicianul echipei din Gruia l-a mai deranjat pe fostul internațional și pentru faptul că l-a tot scos la încălzire și nu l-a introdus deloc pe teren. “Eu mă duc peste ăsta. Nu mai stau. Păi își bate joc de mine? Mă scoate la încălzire și mă trimite înapoi pe bancă ca pe juniori? Nu îi ajunge că m-a scos din primul 11? Cât mai vrea să mă umilească?“, a vociferat Hoban. În acel moment cel care a intervenit și l-a calmat pe Hoban a fost portaru

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!