Sport

Hocheist maghiar, umilit în Ungaria. Interzis la un meci pentru că e născut în Harghita: „M-au pus să cânt imnul”. Video

Un jucător de hochei cu cetățenie maghiară a fost umilit la un meci din Ungaria din cauza faptului că era născut în Harghita.
29.10.2022 | 20:51
Hocheist maghiar umilit in Ungaria Interzis la un meci pentru ca e nascut in Harghita Mau pus sa cant imnul Video
Un jucător de hochei maghiar nu a fost lăsat să intre la un meci din Ungaria pentru că era născut la Harghita. Sursă foto: Captură Facebook - @Aron Reisz.
ADVERTISEMENT

Aron Reisz nu a fost lăsat să intre ca spectator la meciul de hochei al lui Ferencvaros din cauza faptului că era născut la Miercurea Ciuc. Incidentul a avut loc miercuri la meciul lui Ferencvaros cu ACSH Gheorgheni din Erste Liga.

Un jucător de hochei maghiar, umilit la un meci din Ungaria: „Au spus că prezint un risc de securitate pe baza locului de naștere”

Aron Reisz a povestit incidentul pe pagina personală de Facebook. Jucătorul de hochei, împreună cu tatăl său, nu au fost lăsați de oamenii de la bază să pătrundă în arenă ca spectatori.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cei doi au fost obligați să cânte imnul lui Ferencvaros pentru a fi lăsați în arenă. „Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean maghiar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de scuritate pe baza locului de naștere”, au fost cuvintele jucătorului de hochei pe pagina personală de Facebook, citat de Digi24.

Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil”, a mai spus Aron Reisz.

ADVERTISEMENT

Atitudinea clubului, pusă la zid de jucătorul de hochei

Jucătorul de hochei a criticat în termeni duri atitudinea serviciului de pază maghiar, cât și a clubului sportiv de hochei Ferencvaros.

„Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și “românizarea” serviciului de securitate sunt rușinoase”, a încheiat postarea Aron Seisz.

ADVERTISEMENT

Clubul sportiv din Ungaria a reacționat și a dezvăluit că a demarat o anchetă internă, iar în semn de solidaritate, Ferencvaros i-a invitat pe jucătorii echipelor din Gheorgheni și Miercurea Ciuc să urmărească din tribună derby-ul cu Ujpest, care are loc sâmbătă, 29 octombrie.

Reacția oficială a clubului Ferencvaros

Potrivit Kronika Online, clubulul a anunțat că „își cere scuze față de cei care au suferit inconveniențe la meciul de campionat de miercuri.

ADVERTISEMENT

Clubul Ferencvaros își cere scuze pentru că nu a furnizat informații complete și pentru problemele întâmpinate de spectatori. Departamentul va lua măsurile necesare”, a comunicat clubul de hochei.

ADVERTISEMENT