Sport

Holger Rune i-a făcut semn să tacă lui Patrick Mouratoglou la Australian Open! Cum a motivat gestul și reacția antrenorului Simonei Halep. Video

Holger Rune, elevul lui Patrick Mouratoglou, i-a făcut semn să tacă antrenorului său în timpul meciului din optimi de la Australian Open. Reacția tehnicianului Simonei Halep.
24.01.2023 | 10:43
Holger Rune ia facut semn sa taca lui Patrick Mouratoglou la Australian Open Cum a motivat gestul si reactia antrenorului Simonei Halep Video
Holger Rune i-a făcut semn să tacă lui Mouratoglou la Australian Open. Sursă foto: captură Eurosport.
ADVERTISEMENT

Holger Rune (10 ATP) a pierdut dramatic în optimile competiției de la Australian Open. Sportivul în vârstă de doar 19 ani a cedat în cinci seturi, scor 3-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-7(9), în fața lui Andrey Rublev (6 ATP) din Rusia. În timpul meciului, tenismenul din Danemarca i-a făcut semn să tacă lui Patrick Mouratoglou, iar la final și-a explicat gestul controversat.

Holger Rune i-a cerut să tacă lui Patrick Mouratoglou la Australian Open

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis din cauza scandalului de dopaj pe care l-a notificat în octombrie 2022. Antrenorul care o pregătește pe sportiva din România și-a îndreptat toată atenția spre Holger Rune, o mare speranță a tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

Holger Rune a făcut un turneu perfect până în optimi, reușind să-i elimine pe rând pe Thiem, Ruusuvori și Evans și a fost aproape să-l scoată din competiție pe favoritul 5, rusul Andrey Rublev. După trei ore și 39 de minute de joc și după ce a salvat două mingi de meci, locul 6 ATP s-a impus în cele din urmă și va juca în sferturi cu Novak Djokovic.

Meciul dramatic l-a determinat pe Holger Rune să apeleze la un gest controversat spre finalul partidei. La un moment dat, danezul a făcut un semn spre boxa echipei sale, unde se afla și antrenorul francez, să tacă. Gestul s-a viralizat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Holger Rune a motivat gestul la adresa lui Mouratoglou de la Australian Open: „Am simțit că nu era momentul”

La conferința de presă, de la finalul partidei, tânărul sportiv danez a explicat motivul pentru care a recurs la un astfel de gest. „De obicei, îmi place să mi se dea sfaturi din când în când. Dar nu tot timpul. Acolo, am simțit că nu era momentul, trebuia să mă concentrez doar pe teren.

În aceste momente, totul se joacă pe un punct sau două. Și cu cât sunt mai concentrat pe teren, cu atât mai mult tenis bun pot produce. Dacă nu sunt 100% prezent pe teren, e complicat. Mai ales în momentele tensionate.

ADVERTISEMENT

Cred că este important să rămân concentrat pe planul de joc și pe teren. Fără asta, putem pierde un punct, două puncte și asta poate fi suficient pentru a pierde meciul”, a declarat Holger Rune.

Concluziile lui Mouratoglou după eliminarea lui Holger Rune de la Australian Open

Patrick Mouratoglou, care a condus-o anul trecut pe Simona Halep, printre altele, spre semifinalele Wimbledon, trofeul la Toronto și revenirea în Top 10 WTA, a tras concluziile după parcursul lui Rune la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Antrenorul francez, în ciuda înfrângerii dramatice a danezului în optimi, a avut doar cuvinte de laudă și a adus admirație în urma parcursului strălucitor al lui Rune în primul turneu de Mare Șlem al anului. „Întotdeauna este dezamăgitor să pierzi, și cu atât mai mult din cauza unei mingii care a căzut în terenul tău după ce a atins fileul. Trebuie să îl felicităm pe Andrey Rublev pentru un meci extraordinar și îi dorim să ajungă departe la Australian Open!.

Vreau să-mi exprim admirația pentru acest tânăr jucător, Holger Rune, pentru toate progresele pe care le-a făcut. Este curajos, este plin de entuziasm și energie și va realiza lucruri mari în viitor, fără îndoială”, a spus Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT