Hollande vrea prelungirea până la trei luni a stării de urgenţă

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/11/2015, 21:42
Hollande vrea prelungirea până la trei luni a stării de urgenţă

Preşedintele francez François Hollande a indicat duminică, în cursul întâlnirilor avute cu responsabili din legislativul de la Paris, că doreşte prelungirea până la cel puţin trei luni a stării de urgenţă decretate în urma atentatelor produse vineri seară.

Preşedintele “ne-a spus că doreşte ca starea de urgenţă să dureze trei luni cel puţin”, a declarat una din surse.

Prelungirea stării de urgenţă peste termenul de 12 zile nu poate fi autorizată decât printr-o lege, care trebuie votată de parlament. Acesta stabileşte şi durata stării de urgenţă.
Atentate la Paris

O serie de explozii şi atacuri armate au zguduit Parisul, vineri seară. Trei explozii, în urma unor atacuri sinucigaşe, au avut loc lângă Stade de France. Preşedintele Francois Hollande, aflat pe stadion, a fost evacuat de urgenţă. De asemenea, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul în mai multe locaţii din Paris şi au luat ostatici. 132 de persoane au murit şi 352 sunt rănite, conform unui bilanţ provizoriu. Doi români au murit în explozii.
Câţi străini au fost ucişi?

În jur de 20 de cetăţeni străini se numără printre cei ucişi în atentatele de vineri seară de la Paris.

Astfel, printre victimele de altă naţionalitate decât franceză se numără doi cetăţeni români, trei cetăţeni belgieni, un german, trei spanioli, doi portughezi, un britanic, două surori tunisieni, trei chilieni, doi alegerieni, un marocan, două mexicane.

Totodată, un cetăţean suedez s-ar putea afla printre cei morţi, iar trei olandezi au fost răniţi, doi în stare foarte gravă.

Sursă: www.libertatea.ro

Închide ×