News

Hollywood a mai pierdut o stea. A murit cunoscutul actor Treat Williams, vedeta filmelor Everwood sau Hair

A murit cunoscutul actor Treat Williams, star în filme precum Everwood sau Hair. Bărbatul în vârstă de 71 de ani și-a găsit sfârșitul într-un accident de motocicletă.
13.06.2023 | 10:42
Hollywood a mai pierdut o stea A murit cunoscutul actor Treat Williams vedeta filmelor Everwood sau Hair
ADVERTISEMENT

Moartea actorului Treat Williams a fost confirmată de agentul actorului, Barry McPherson. ”A fost ucis în această după-amiază. El vira la stânga sau la dreapta și o maşină l-a lovit. Sunt devastat. Era un om bun. Era atât de talentat”, a declarat agentul. Williams a fost cunoscut în special spre finele anilor ’70, fiind apreciat de generația mai în vârstă.

Hollywood a mai pierdut o stea

“Cineaştii l-au iubit. El a fost inima Hollywoodului de la sfârşitul anilor 1970”, a continuat McPherson. Accidentul a avut loc în Dorset, Vermont. ”După cum vă puteţi imagina, suntem şocaţi şi foarte îndureraţi în acest moment”, a transmis și familia actorului. Williams era foarte apreciat și iubit de prieteni și familie, pentru că a fost un om ”plin de dragoste”, conform People.com.

ADVERTISEMENT

”Treat a fost plin de dragoste pentru familia lui, pentru viaţă şi pentru meseria lui. Pentru toţi fanili săi, trebuie să ştiţi că Treat v-a apreciat pe toţi şi vă rugăm să continuaţi să-l păstraţi în inimi şi rugăciuni”, au completat rudele actorului, care au cerut să le fie respectată intimitatea în aceste clipe teribile.

În cariera sa, Williams a jucat în mai multe filme precum The Eagle Has Landed, Prince of the City, Once Upon a Time in America, The Late Shift, 127 Hours și Run Hide Fight. Totodată, Williams a jucat rolul lui Danny Zuko în piesa de pe Broadway ”Grease” din 1972 până în 1980.

ADVERTISEMENT

În filmul Everwood, Williams l-a interpretat pe doctorul Andrew Brown din 2002 până în 2006, câștigând pentru acest rol două nominalizări ale Screen Actors Guild. A mai jucat în televiziune în Law & Order: Special Victims Unit, Chicago Fire, Hawaii Five-0, Blue Bloods, White Collar şi The Simpsons.

Williams s-a născut în Stamford, Connecticut, la 1 decembrie 1951, fiul lui Marian Andrew, un comerciant de antichități, și al lui Richard Norman Williams, un director de corporație. Stră-stră-stră-străbunicul său matern a fost senatorul american din Connecticut William Henry Barnum, un văr al treilea al showman-ului P. T. Barnum. Williams a fost o rudă îndepărtată a lui Robert Treat Paine, care a fost semnatar al Declarației de Independență.

ADVERTISEMENT

Williams a jucat fotbal în liceu. A absolvit Kent School din Connecticut și Franklin and Marshall College din Lancaster, Pennsylvania. Williams și-a făcut debutul în film în filmul thriller din 1975 Deadly Hero. În anul următor, a jucat un rol secundar în The Ritz, un detectiv privat cu voce enervantă care își caută suspectul într-un bar gay.

A intrat în atenția mondială în 1979, când a jucat în rolul lui George Berger în filmul Milos Forman Hair, care s-a bazat pe musicalul de pe Broadway din 1967. Williams a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din film. El a fost prezentat în ediția din februarie 1980 a revistei Playgirl.

ADVERTISEMENT

A continuat să apară în peste 75 de filme și mai multe seriale de televiziune. Rolurile sale notabile în filme includ cele din ; 1941 (1979), Once Upon A Time In America (1984), Dead Heat (1988), Things to Do in Denver When You’re Dead (1995) și Deep Rising (1998). A doua nominalizare a lui Williams la Globul de Aur a fost pentru rolul principal din Prince of the City (1981), de Sidney Lumet.

A treia sa nominalizare a fost pentru interpretarea lui Stanley Kowalski în prezentarea televizată a filmului A Streetcar Named Desire. În 1996, a fost nominalizat la premiul Emmy pentru cel mai bun actor de către Academia de Arte și Științe Televizoare pentru munca sa în The Late Shift, un film HBO, în care l-a interpretat pe agentul Michael Ovitz.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Vocea României 2023. Alexandra Căpitănescu, show total cu piesa Like a prayer: „Ne...
Vocea României 2023. Alexandra Căpitănescu, show total cu piesa Like a prayer: „Ne omori pe toți”
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română