News
notix pixel id

Hong Kong oprește momentan vaccinarea cu Pfizer. Care este motivul

24.03.2021 | 11:51
Hong Kong oprește momentan vaccinarea cu Pfizer. Care este motivul
Honk Kong oprește momentan vaccinarea cu Pfizer. Care este motivul. Sursa foto- hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autorităţile din Hong Kong au oprit miercuri vaccinarea cu Pfizer. Suspendarea vine în contextul în care oricum centrul financiar asiatic se confruntă cu o rată redusă de persoane vaccinate din cauza lipsei de încredere în antidotul chinezesc Sinovac şi a temerii de reacţii adverse.

Motivul de oprire a administrării cu vaccinul Pfizer este o măsură de precauţie luată din cauza unui defect de ambalare a produsului, anunță Reuters.

”Din precauţie, vaccinarea trebuie suspendată imediat pe perioada investigaţiei”, a transmis guvernul local într-un comunicat, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Honk Kong oprește vaccinarea cu Pfizer din cauza unui defect de ambalare

Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech a înregistrat mult mai multe programări decât cel de la Sinovac, conform unor cifre guvernamentale.

Problemele legate de antidotul de la Pfizer au fost transmise într-un comunicat emis marţi. Autoritățile au precizat că au primit o notificare de la compania Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer/BioNTech în Hong Kong şi Macau, conform căreia au fost descoperite defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri, legate de închiderea flacoanelor.

ADVERTISEMENT

”BioNTech şi Fosun Pharma nu au identificat niciun motiv de a crede că siguranţa produsului este la risc”, a afirmat guvernul.

Autoritățile au indicat că vaccinările cu cele două loturi de vaccin Pfizer/BioNTech achiziționate de Hong Kong au fost suspendate şi toate centrele comunitare de vaccinare au fost oprite să mai utilizeze acest antidot până la noi ordine. Compania Shanghai Fosun Pharmaceutical a anunţat că desfăşoară o anchetă împreună cu BioNTech.

ADVERTISEMENT

Un alt incident a atras atenția în această regiune. Guvernul din Hong Kong a anunţat că a închis o clinică privată care administra vaccinuri anti-COVID-19, după ce un medic a încălcat un acord din cadrul programului oficial de vaccinare.

Doctorul le recomandă oamenilor să se vaccineze cu Pfizer/BioNTech mai degrabă decât cu Sinovac, a relatat postul local RTHK. Doar în jur de 5,7% din cei 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong au fost vaccinaţi până acum.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri