News

Hong Kong oprește momentan vaccinarea cu Pfizer. Care este motivul

24.03.2021 | 11:51
Hong Kong opreste momentan vaccinarea cu Pfizer Care este motivul
ADVERTISEMENT

Autorităţile din Hong Kong au oprit miercuri vaccinarea cu Pfizer. Suspendarea vine în contextul în care oricum centrul financiar asiatic se confruntă cu o rată redusă de persoane vaccinate din cauza lipsei de încredere în antidotul chinezesc Sinovac şi a temerii de reacţii adverse.

Motivul de oprire a administrării cu vaccinul Pfizer este o măsură de precauţie luată din cauza unui defect de ambalare a produsului, anunță Reuters.

ADVERTISEMENT

”Din precauţie, vaccinarea trebuie suspendată imediat pe perioada investigaţiei”, a transmis guvernul local într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Honk Kong oprește vaccinarea cu Pfizer din cauza unui defect de ambalare

Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech a înregistrat mult mai multe programări decât cel de la Sinovac, conform unor cifre guvernamentale.

ADVERTISEMENT

Problemele legate de antidotul de la Pfizer au fost transmise într-un comunicat emis marţi. Autoritățile au precizat că au primit o notificare de la compania Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer/BioNTech în Hong Kong şi Macau, conform căreia au fost descoperite defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri, legate de închiderea flacoanelor.

”BioNTech şi Fosun Pharma nu au identificat niciun motiv de a crede că siguranţa produsului este la risc”, a afirmat guvernul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au indicat că vaccinările cu cele două loturi de vaccin Pfizer/BioNTech achiziționate de Hong Kong au fost suspendate şi toate centrele comunitare de vaccinare au fost oprite să mai utilizeze acest antidot până la noi ordine. Compania Shanghai Fosun Pharmaceutical a anunţat că desfăşoară o anchetă împreună cu BioNTech.

Un alt incident a atras atenția în această regiune. Guvernul din Hong Kong a anunţat că a închis o clinică privată care administra vaccinuri anti-COVID-19, după ce un medic a încălcat un acord din cadrul programului oficial de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Doctorul le recomandă oamenilor să se vaccineze cu Pfizer/BioNTech mai degrabă decât cu Sinovac, a relatat postul local RTHK. Doar în jur de 5,7% din cei 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong au fost vaccinaţi până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: