Fotbal intern

Horaţiu Feşnic arbitrează FCSB – Botoşani! Este “centralul” preferat al lui Gigi Becali: “Are nume biblic!”

02.09.2018 | 17:19
Horatiu Fesnic arbitreaza FCSB  Botosani Este centralul preferat al lui Gigi Becali Are nume biblic

Horaţiu Feşnic din Cluj-Napoca va arbitra partida FCSB – Botoşani din etapa a 7-a din Liga 1 Betano. Centralul va conduce ultimul meci al zilei de duminică, 1 septembrie, din campionatul intern, într-un joc care se va disputa de la ora 20:30 pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, arenă care va găzdui următoarele partide a vice-campioanei României după ce pe Naţional Arena au început noi lucrări cu privire la remedierea stării gazonului.

Arbitrul de 29 de ani va conduce duelul dintre cele două formaţii alături Valentin Avram şi Cerei Alexandru duelul din runda cu numărul şapte. Marcu Florin este al patrulea oficial al jocului dintre cele două echipe.

Horţiu Feşnic, arbitrul preferat al lui Gigi Becali

Conducătorul celor de la FCSB nu s-a ferit să recunoască în 2017 că a rbitrul din Cluj-Napoca este favoritul lui în special datorită numelui biblic şi chiar l-a rebotezat pe din Feşnic în Sfeşnic.

Cel mai bun arbitru la ora asta este dupa parerea mea ala, Sfesnic (n.r. – Horatiu Fesnic). Clar, simplu, linistit, unde e fault, pac, fault, fluiera, nu are nicio emotie, nicio teama, imi place statura lui, Sfesnic (n.r – suport special pentru lumanari). Are si nume biblic. Cand am auzit de el am zis ca asta o sa fie mare arbitru, ca are nume biblic. Pe cuvant„, a spus Gigi Becali anul trecut în timpul unei intervenţii la Pro X.

Horaţiu Feşnic, fost jucător la CFR Cluj şi Universitatea Cluj

Centralul partidei FCSB – Botoşani a evoluat la CFR Cluj şi Universitea Cluj în perioada junioratului. Arbitrul a început fotbalul la formaţia stundeţilor, iar la 14 ani a ales să se transfere la formaţia din Gruia pentru care a jucat până în 2005, fiind legitimat la echipa a doua şi la mai multe grupe de juniori.

Horaţiu Feşnic arbitrează FCSB - Botoşani!
Horaţiu Feşnic arbitrează FCSB – Botoşani!

Horaţiu Feşnic s-a ales cu şi mai mulţi critici la debutulul în Liga 1 Betano după ce s-a descoperit că Mircea Feşnic, tatăl său, a fost antrenorul echipelor de juniori. Părintele lui Horaţiu şi-a dat însă rapid demisia după promovarea fiului său pe prima scenă fotbalistică: “La Liga a 3-a n-ar fi fost probleme, dar aşa, n-are rost. A făcut pasul în faţă şi nu vreau să-i creez probleme în carieră“, şi-a motivat părintele decizia.

Horaţiu Feşnic a debutat în Liga 1 la doar 22 de ani, în 2012, fiind cel mai tânăr arbitru care a fost delegat la o partidă din primul eşalon la o partidă Astra – Mioveni 3-1.

Eram în Liga a III-a când Ion Crăciunescu a citit rapoartele de observare și m-a remarcat. Apoi, dânsul m-a invitat la București pentru a arbitra două meciuri amicale ale naționalelor de juniori în compania unor echipe de Liga a III-a, din zona Bucureștiului. Atunci, am discutat puțin cu dânsul, m-a încurajat. După două săptămâni urma să înceapă Liga 1 și, spre totala mea surprindere, cu doar o săptămână înainte de startul sezonului am primit o delegare oficială la meciul Astra – Mioveni. Am fost foarte surprins, nu-mi venea să cred. Am citit de mai multe ori mail-ul respectiv. Credeam că sunt cel mult rezervă., a spus Horaţiu Feşnic într-un interviu acordat în trecut pentru Cjsport.ro