Sport

Horațiu Feșnic se destăinuie după ce a arbitrat FCSB – U Craiova. Ce idoli are și ce altă meserie ar fi ales

Horațiu Feșnic este unul dintre cei mai apreciați arbitrii români. Acesta a dezvăluit cine sunt idolii lui și în ce domeniu ar fi activat dacă nu se făcea arbitru.
06.04.2022 | 21:35
Horatiu Fesnic se destainuie dupa ce a arbitrat FCSB  U Craiova Ce idoli are si ce alta meserie ar fi ales
ADVERTISEMENT

A debutat în Casa Pariurilor Liga 1 la doar 22 de ani și a fost multă vreme cel mai tânăr arbitru din primul eșalon al României. La un deceniu distanță de la primul meci pe prima scenă, Horațiu Feșnic s-a destăinuit.

Horațiu Feșnic: ”Am încercat să fiu profesionist”

Într-un interviu acordat site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, Horațiu Feșnic a vorbit despre cariera lui în arbitraj, despre idoli și cum a ales această ”meserie”.

ADVERTISEMENT

A debutat în Casa Pariurilor Liga 1 pe 12 martie 2012, într-un meci de coșmar, Astra Ploiești – CS Mioveni 3-1, în care emoțiile l-au făcut să clacheze în mai multe faze.

Centralul clujean nu a văzut un gol perfect valabil, pe care l-a validat totuși după intervenția asistentului, și l-a eliminat eronat pe Kehinde Fatai pentru ”simulare”, deși atacantul fusese faultat evident.

ADVERTISEMENT

Anii au trecut și Horațiu Feșnic a ajuns unul dintre centralii de top ai României, chiar dacă și în ultimul derby pe care l-a oficiat, FCSB – Universitatea Craiova, a fost acuzat că a inventat un penalty pentru olteni.

Feșnic a spus în interviul pentru platforma frf.ro că indiferent de nivelul la care arbitrează, încearcă să o facă la un nivel cât mai înalt și că meciurile sale preferate sunt cele considerate cu grad de dificultate ridicat.

ADVERTISEMENT

”Cele mai mari satisfacții le am în momentul în care arbitrez meciuri importante, considerate cu grad de dificultate ridicat, cum ar fi derby-uri sau finala Cupei României, Turneul Final U17, Turneul Final U21.  

Indiferent de nivelul la care am arbitrat am încercat să fiu profesionist şi să arbitrez cât pot eu de bine. Nu pot să nominalizez un meci anume, pentru că pe toate încerc să le tratez la fel de serios. Satisfacţiile sunt în momentul în care stadioanele sunt pline sau arbitrezi cei mai buni jucători”, a declarat Feșnic, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Modelele lui Horațiu Feșnic sunt chiar colegii lui

Întrebat dacă are modele în rândul arbitrilor din România, centralul clujean i-a nominalizat fără să ezite pe doi dintre cei mai apreciați centrali, cu prezențe constante în cupele europene.

”Pe colegii mei mai experimentați, Ovidiu (Haţegan – n.r.) şi Istvan (Kovacs – n.r.), care sunt de apreciat pentru că au ajuns în elita arbitrajului și se mențin la cel mai înalt nivel”, a explicat Feșnic.

Puțină lume știe că centralul clujean a evoluat la juniori pentru cele două mari rivale din Cluj, ”U” și CFR, și spune că intrarea în arbitraj a venit oarecum firesc, la îndemnul tatălui său Mircea Feșnic, și el fost fotbalist la cele două echipe din Cluj-Napoca.

Dacă nu s-ar fi făcut arbitru, Horațiu Feșnic ar fi activat tot în domeniul sportiv. Cel care l-a promovat în 2012 în lotul arbitrilor în primul eșalon, deși nu oficiase anterior nici un meci în eșalonul secund, a fost Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT