Sport

Horațiu Feșnic, talisman pentru Universitatea Craiova în meciurile cu Dinamo

Horațiu Feșnic va arbitra derby-ul dintre Dinamo și Universitatea Craiova. Arbitrul le-a purtat ghinion „câinilor”, care au pierdut de fiecare dată cu el la centru.
16.07.2023 | 17:28
Horatiu Fesnic talisman pentru Universitatea Craiova in meciurile cu Dinamo
3 victorii din 3 are Universitatea Craiova împotriva lui Dinamo cu Horațiu Feșnic la centru. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Horațiu Feșnic a fost delegat la derby-ul dintre Dinamo și Universitatea Craiova, însă arbitrul le dă fiori fanilor din Ștefan cel Mare. Ce s-a întâmplat la meciurile directe la care s-a aflat la centru.

Horațiu Feșnic, coșmar pentru Dinamo. „Câinii” au pierdut toate meciurile cu U Craiova cu el la centru

Primul derby dintre cele două rivale arbitrat de Horațiu Feșnic a fost pe 6 martie 2018 în sferturile de finală din Cupa României. „Alb-roșiii” erau eliminați atunci după ce au pierdut cu scorul de 0-1 împotriva Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, Feșnic a arbitrat din nou un derby între Dinamo și Universitatea Craiova, de această dată în SuperLiga și pe terenul „câinilor”, pe Arena Națională.

A marcat însă o nouă înfrângere pentru Dinamo împotriva rivalilor. „Leii” aveau să câștige după un meci nebun și un gol din penalty al lui Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Horațiu Feșnic a „fluierat” la cea mai mare umilință a lui Dinamo împotriva Universității Craiova

Același Horațiu Feșnic a fost la centru în victoria usturătoare administrată de Universitatea Craiova lui Dinamo, chiar în Ștefan cel Mare, în anul în care Dinamo a retrogradat în Liga 2.

„Nașul câinilor”, Andrei Ivan, marcase pentru a șaptea oară în 12 meciuri împotriva lui Dinamo, în timp ce Atanas Trică reușeau primul gol în SuperLiga în finalul derby-ului.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo acest meci a reprezentat una dintre cele mai rușinoase rezultate din istorie pe teren propriu și cea mai drastică înfrângere împotriva Universității Craiova, în timp ce nepotul lui Ilie Balaci nu va uita niciodată acel moment.

Arbitrul FIFA i-a trimis pe Dinamo în SuperLiga

Cu toate acestea, Dinamo are o amintire extrem de frumoasă legată de Horațiu Feșnic, care i-a trimis în SuperLiga. Clujeanul a arbitrat meciul tur de baraj cu FC Argeș disputat pe Național Arena.

ADVERTISEMENT

Arbitrul FIFA l-a eliminat pe Koubemba în minutul 64, iar jucătorii lui Ovidiu Burcă au reușit să se impună cu 6-1 și practic să își asigure promovarea în SuperLiga înainte de meciul retur.

Rămâne de văzut dacă Horațiu Feșnic va juca un rol important în derby-ul din prima etapă dintre Dinamo și Universitatea Craiova și dacă „alb-roșiii” vor reuși în sfârșit să câștige în fața oltenilor cu arbitrul din Cluj pe teren.

  • 3 meciuri dintre Dinamo și Universitatea a arbitrat Horațiu Feșnic, toate câștigate de Craiova

  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,75 este cota pentru „2 solist” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT