Life

Video. Horațiu Mălăele, sărbătorit chiar pe scenă de ziua lui! Ce s-a întâmplat la finalul piesei “Dineu cu proști”

Horațiu Mălăele a fost sărbătorit la scenă deschisă pe 1 august. Marele actor a împlinit o vârstă frumoasă muncind, încântând lumea așa cum știe el.
02.08.2021 | 11:51
Video Horatiu Malaele sarbatorit chiar pe scena de ziua lui Ce sa intamplat la finalul piesei Dineu cu prosti
ADVERTISEMENT

Horațiu Mălăele și-a făcut ziua de naștere printre oameni, căci toată viața a dedicat-o publicului său. Marele artist al teatrului românesc nu a ținut cont că a fost ziua lui și a muncit ca în oricare altă zi.

Mălăele a avut parte de o surpriză neașteptată la finalul spectacolului „Dineu cu proști”. Evenimentul artistic s-a ținut chiar de ziua lui la Teatrul Național București.

ADVERTISEMENT

La finalul piesei de teatru, actorul a fost aplaudat la unison. Mulțimea din sală i-a cântat „La mulți ani!”. Nu au lipsit nici tortul și confetiile, așa cum se face la o astfel de zi. Actorul și-a scos pălăria în fața celor aflați în sală, acesta fiind felul în care a dorit să mulțumească pentru ziua specială de care a avut parte.

Horațiu Mălăele a împlinit 69 de ani pe scenă, la TNB

Artistul a împlinit vârsta de 69 de ani pe 1 august. O zi pe care cu siguranță o va ține minte multă vreme. Unul din cele mai populare spectacole ale sale, „Dineu cu proști”, strânge de fiecare dată un public numeros.

ADVERTISEMENT

Cariera actorului nu poate fi redată în câteva rânduri, însă trebuie menționate câteva din realizările sale ca actor. Horațiu Mălăele este unul din ce mai apreciați actori. Puțini știu însă că pe lângă această meserie, acesta e și regizor, scriitor și caricaturist.

O carieră fulminantă în teatru

De-a lungul zecilor de ani dedicați artei, a jucat pe mai multe scene importante ale teatrului românesc. Horațiu a fost prezent în spectacole la Nottara, Bulandra, Teatrul de Comedie, Odeon, dar și în teatrele din provincie precum Teatrului Tineretului de la Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

A regizat peste 15 spectacole precum „Escroci în aer liber”, după Ion Băieșu, „Lecția” de Eugen Ionescu, „Revizorul” (Gogol) sau „Poiana boilor” după Cehov.

Horațiu Mălăele s-a remarcat ca actor datorită versatilității sale pe scenă. Este considerat la ora actuală unul dintre cei mai buni maeștri ai comediei românești, dacă nu chiar cel mai bun.

ADVERTISEMENT

A fost, printre altele, Fadinard în „Pălăria florentină”, Potiekalnikov în „Sinucigașul”, Vanea în „Unchiul Vanea” sau Vasili Vasilici Svetlovidov în „Măscăriciul” lui Cehov.

Actorul este împlinit și pe plan personal. Are doi băieți (Bogdan și Cristian), iar unul dintre ei, Bogdan, îi calcă pe urme tatălui său remarcându-se în ultimii ani în spectacole de stand-up comedy.

 

ADVERTISEMENT