News

Horațiu Moldovan a făcut anunțul mult așteptat: ”România este pe o pantă descendentă”

02.06.2020 | 13:35
Horatiu Moldovan a facut anuntul mult asteptat Romania este pe o panta descendenta
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea și a confirmat că România a intrat pe panta descendentă a pandemiei de coronavirus. Sursă foto: inquam photos alexandru busca
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea și a confirmat că România a intrat pe panta descendentă a pandemiei de coronavirus.

Horațiu Moldovan a făcut anunțul mult așteptat

Într-o intervenție la Digi24, Horațiu Moldovan a anunțat când vom putea ajunge la viața normală pe care o aveam înainte de coronavirus și a vorbit despre posibilitatea unui al doilea val de infectări.

ADVERTISEMENT

”Este evident că am trecut de vârf și suntem pe o pantă descendentă. Asta a permis luarea măsurilor de relaxare. În România este clar că suntem într-o zonă de confort la care ne așteptam odată cu venirea verii”, a declarat oficialul din Sănătate.

Horațiu Moldovan a precizat că în acest moment cea mai mare problemă a autorităților din România este dacă virusul va reveni la fel de puternic după sezonul de vară.

ADVERTISEMENT

”Ne așteptăm la un val epidemic mai mic, deoarece o parte a populației s-a imunizat”

”Vom ajunge aproape de viața noastră normală, dar nu cred că se va ajunge curând la renunțarea măștilor. Trebuie să evităm în continuare aglomerările și doar așa lucrurile vor merge spre bine”, a spus el.

Secretarul de stat este de părere că un al doilea val ne va prinde mult mai bine pregătiți din toate punctele de vedere și laudă activitatea spitalelor în perioada în care ne-am aflat în vârful pandemiei.

ADVERTISEMENT

”Ne așteptăm la un val epidemic mai mic, deoarece o parte a populației s-a imunizat. Rămâne de văzut în ce măsură vom limita cazurile de COVID într-un alt doilea val”, a încheiat Horațiu Moldovan.

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că România a înregistrat 119 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de la oficializarea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile pregătesc o a treia etapă a relaxării măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, care va intra în vigoare pe 15 iunie, fiind posibilă și renunțarea la obligativitatea purtării  măștilor, acest lucru depinzând însă de situția epidemiologică din preajma acestei date.

ADVERTISEMENT