Sport

Horațiu Moldovan, cel mai bun jucător al României în meciul cu Slovenia. Cum s-au descurcat ceilalți patru debutanți trimiși în teren de Edi Iordănescu

Horațiu Moldovan, Bogdan Vătăjelu, Raul Opruț, Claudiu Petrila și Daniel Boloca au debutat pentru România în amicalul cu Slovenia. FANATIK a analizat prestația celor 5 „tricolori”.
17.11.2022 | 20:34
Horatiu Moldovan cel mai bun jucator al Romaniei in meciul cu Slovenia Cum sau descurcat ceilalti patru debutanti trimisi in teren de Edi Iordanescu
Horațiu Moldovan a avut 4 intervenții salvatoare la debutul în naționala României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a trimis doi debutanți titulari în meciul amical cu Slovenia de la Cluj, iar Horațiu Moldovan și Bogdan Vătăjelu au ieșit la rampă încă din primele secvențe ale partidei.

Horațiu Moldovan și Bogdan Vătăjelu, protagoniști la debut în România – Slovenia

Portarul Rapidului, Horațiu Moldovan, a avut un început de meci excelent și a parat din situație unu contra unu șutul lui Sporar din minutul 2.

ADVERTISEMENT

Atacantul sloven a scăpat singur după o greșeală a celuilalt debutant din primul unsprezece al naționalei României, Bogdan Vătăjelu, convocat în locul accidentatului Nicușor Bancu.

Portarul Rapidului, cerut de Adrian Mutu titular la națională, a avut o nouă intervenție excelentă în minutul 4, când a respins în corner un șut de la distanță.

ADVERTISEMENT

Vătăjelu a părut că a trecut peste momentul dificil de la începutul partidei și a reușit să intre treptat în joc, acoperind bine banda stângă în mai multe rânduri. Jucătorul Universității Craiova a părut încă din startul partidei destul de emoționat și crispat. Fundașul stânga a încercat să își aducă aportul și pe fază ofensivă, însă pasele sale au fost imprecise.

Horațiu Moldovan a avut o nouă intervenție formidabilă în minutul 14 când a respins din nou în corner cu o intervenție extrem de inspirată.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vătăjelu a greșit la ambele goluri marcate de Slovenia în prima repriză

Slovenia a deschis scorul în minutul 26, la o fază pornită de pe banda stângă, lăsată descoperită de urcarea în atac a lui Bogdan Vătăjelu.

Nedelcearu l-a scăpat și el din marcaj pe Sesko, iar Horațiu Moldovan nu a reușit să se mai opună la lovitura de cap a „noului Hamsik”. Portarului rapidist nu i se poate reproșa nimic nici a doua reușită de excepție a Sloveniei din minutul 32, la o fază la care Vătăjelu l-a pierdut din nou din marcaj pe autorul golului, Sporar. Degringoladă totală în apărarea naționalei României.

ADVERTISEMENT

Moldovan a încheiat prima repriză cu o patra super intervenție, după un contraatac fulger al slovenilor. Faptul că scorul a fost „doar” 0-2 la pauză, i se datorează în mare măsură portarului Rapidului. În repriza a doua, portarul „alb-vișiniiilor” nu a mai fost întrebuințat.

Bogdan Vătăjelu, schimbat în minutul 60. Debuturi pentru Raul Opruț și Claudiu Petrila

Bogdan Vătăjelu a fost înlocuit de Edi Iordănescu în minutul 60, cu Raul Opruț. Jucătorul Universtiății Craiova nu a mai avut probleme în repriza a doua, însă evoluția sa a fost per total slabă.

Opruț a intrat cu tupeu și a fost destul de prezent în joc, încercând să își aducă aportul la faza ofensivă. Jucătorul lui Hermannstadt a avut o evoluție bună, dar și pe fondul schimbărilor efectuate de Slovenia în repriza a doua, când adversarii nu au mai contat pe faza de atac.

Claudiu Petrila, jucătorul lui CFR Cluj, a fost cel de-al patrulea debutant trimis în teren de Edi Iordănescu în meciul cu Slovenia. Mijlocașul l-a înlocuit pe Deniș Drăguș în minutul 72. Deși nu se află într-o formă bună la CFR Cluj, selecționerul i-a făcut o „injecție” cu încredere și i-a oferit acest debut. Petrila nu s-a evidențiat foarte mult, însă nici nu a comis erori grave și a dat o pasă cu câlcâiul în prelungiri.

Daniel Boloca a debutat și el pentru naționala României

Mijlocașul lui Frosinone, liderul din Serie B, a intrat pe terenul în minutul 83, în locul căpitanului Răzvan Marin.

Jucătorul de 23 ani născut în Italia, lângă Torino, a avut o intervenție bună în minutul 87, când s-a repliat excelent și a blocat un atac al slovenilor. Boloca are 12 meciuri în acest sezon în liga a doua italiană.

  • 5 jucători au debutat pentru România în amicalul cu Slovenia

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru „2 solist și peste 1,5 goluri” la meciul Moldova – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT