Sport

Horațiu Moldovan, dorit de o campioană din Vest. Ce se scrie despre viitorul său la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan nu pare că mai este în cărți la Atletico Madrid pentru noul sezon de La Liga și este dorit, astfel, de o campioană din Vestul Europei.
08.07.2024 | 17:52
Horatiu Moldovan dorit de o campioana din Vest Ce se scrie despre viitorul sau la Atletico Madrid
Horațiu Moldovan la naționala României. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Portarul de 26 de ani a fost cumpărat în iarnă de Atletico Madrid de la Rapid pentru 800.000 de euro. De atunci, Horațiu Moldovan nu a mai evoluat în niciun meci oficial, însă a mers cu România la EURO și acum este dorit de o campioană din Regatul Unit.

Horațiu Moldovan, dorit de o campioană din Vest

Chiar dacă nu a mai jucat niciun meci oficial, este important pentru fostul portar de la Rapid că se antrenează la Atletico Madrid, alături de unul dintre cei mai buni portari din lume, Jan Oblak (31 de ani). Astfel, Horațiu Moldovan este dorit de o echipă campioană din nordul Angliei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Celtic, formație care a reușit să câștige campionatul în Premiership a 3-a oară consecutiv, de această dată cu 3 puncte deasupra rivalei Rangers. Scoțienii au încheiat contractul cu Joe Hart, portarul legendar englez care a evoluat la Manchester City.

Așadar, după despărțirea jucătorului de 37 de ani, Celtic vrea un portar bun, tânăr, care să ofere continuitate pe acea poziție în viitorul echipei. Potrivit jurnalistului scoțian Ryan McGinaly, apropiat al clubului, acesta susține că Moldovan este ținta principală a celor de la Celtic.

ADVERTISEMENT

Cotat la 2.5 milioane de euro, Horațiu Moldovan este o afacere bună pentru Atletico Madrid care a plătit 800.000 de euro către Rapid, dar și pentru Celtic. Din nou, pentru portarul român de 26 de ani este o oportunitate bună.

Moldovan ar putea deveni numărul 1 în poarta celor de la Celtic, deci ar putea juca meci de meci. Pe lângă acest lucru, ar putea avea și prezențe importante în competițiile europene, precum Champions League sau Europa League. Totodată, pentru Horațiu s-ar deschide o șansă de a ocupa postul de titular și la naționala României.

ADVERTISEMENT

Ce se scrie despre viitorul lui Moldovan la Atletico Madrid

Presa din Spania anunță că viitorul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid este unul decis. Așadar, Diego Simeone nu se va baza pe serviciile sale și se orientează către un alt portar. Căutările au început și după ce portarul român s-a hotărât că nu va mai continua la gigantul din La Liga.

Astfel, madrilenii îl au pe listă pe David Soria (31 de ani). Portarul celor de la Getafe, care a făcut un sezon bun în La Liga, are o clauză de reziliere care îi atrage pe cei de la Atletico Madrid. Cota de piață a spaniolului este de 5 milioane de euro, conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce privește portarii, se pare că timpul lui Horațiu Moldovan s-a terminat. Portarul român, prezent la EURO 2024 cu țara sa nu a jucat niciun meci, a ajuns Metropolitano iarna trecută, de la FC Rapid 1923.

Moldovan, din cauza competiției mari cu Jan Oblak, nu a putut debuta în tricoul lui Atletico Madrid, iar românul are șanse mari să părăsească echipa. De aceea Cholo Simeone și staff-ul său au început căutările pentru un nou portar.

Printre cei doriți se numără portarul lui Getafe, David Soria. Acesta este pe placul conducerii sportive a lui Atletico”, au scris cei de la Relevo.

ADVERTISEMENT