Sport

Horațiu Moldovan, pregătit să debuteze în naționala României. ”Să-mi fac țara mândră”

Portarul Rapidului așteaptă cu emoții primele minute în tricoul naționalei. E în lot pentru ultimele partide ale ”tricolorilor” în Liga Națiunilor.
19.09.2022 | 22:20
Horatiu Moldovan pregatit sa debuteze in nationala Romaniei Sami fac tara mandra
Portarul Horațiu Moldovan a fost convocat pentru meciurile României cu Finlanda și Bosnia Herțegovina și ar putea juca primele minute sub ”tricolor”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan este unul dintre oamenii care țin Rapidul în fruntea clasamentului. Paradele portarului de 24 de ani nu au trecut neobservate de selecționerul Edi Iordănescu care l-a convocat pentru ultimele meciuri ale României în Liga Națiunilor, așa cum FANATIK a dezvăluită în exclusivitate.

Horațiu Moldovan: ”Să terminăm această campanie cu capul sus”

Rapid este echipa cu cele mai puține goluri încasate în actualul campionat. Doar șase jucători din SuperLiga se pot mândri că au înscris în poarta apărată de Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT

Cu el în poartă echipa lui Adrian Mutu a devenit una dintre favoritele la calificarea în play-off-ul campionatului. Și Edi Iordănescu este convins de calitățile fotbalistului de 24 de ani și l-a convocat pentru meciurile României cu Finlanda și Bosnia Herțegovina.

Horațiu Moldovan nu este la prima convocare la naționala mare. A mai fost pe lista lui Iordănescu junior și în primăvară, când actualul selecționer se pregătea de primele meciuri pe banca ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Atunci portarul s-a infectat cu Covid și a ratat acțiunea primei reprezentative, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Acum, însă, Moldovan e apt de joc și ar putea bifa primele minute sub ”tricolor”.

”Este un vis de-al meu să ajung în poarta naţionalei şi să-mi fac ţara mândră. Am fost pregătit tot timpul, din prima zi în care am venit aici. Sperăm cu toții să spălăm rușinea din iunie și să arătăm că a fost un accident.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte importante meciurile cu Finlanda și Bosnia, trebuie să terminăm această campanie cu capul sus”, a spus Moldovan pentru AS.ro.

Cota lui Horațiu Moldovan a explodat la Rapid

Născut la Cluj-Napoca, Horațiu Moldovan a început fotbalul la campioana CFR Cluj care, însă, nu a pus niciodată preț pe el. A fost mereu împrumutat până în iarna anului trecut când a ajuns la Rapid din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Mutarea a fost inspirată și pentru jucător și pentru gruparea giuleșteană. Într-un an și jumătate cota fotbalistului a explodat realmente, de la 200.000 de euro în ianuarie 2021, pe când era legitimat la UTA Arad, la 1,32 milioane de euro în acest moment.

De altfel, în luna februarie, după un an de la achiziția sa, oficialii clubului Rapid i-au oferit un nou contract valabil până în 2024 și ar putea fi unul dintre viitoarele produse de expert a feroviarilor.

  • 62 de partide a adunat Horațiu Moldovan, în SuperLiga, în tricoul Rapidului

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,97 este cota pentru ”sub 0,5 goluri în repriza a doua” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT