Life

Horia Brenciu împlinește 50 de ani. Cum s-a simțit artistul în timpul primei apariții la TV

Horia Brenciu își sărbătorește ziua de naștere. Îndrăgitul artist împlinește sâmbătă, 27 august, vârsta de 50 de ani. Cum a fost prima lui apariție la TV.
27.08.2022 | 08:00
Horia Brenciu împlinește 50 de ani. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Horia Brenciu este fără doar și poate unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Artistul trăiește astăzi unul dintre cele mai importante și memorabile momente din viața sa: împlinește 50 de ani.

Horia Brenciu împlinește astăzi 50 de ani

Horia Brenciu schimbă prefixul, așadar, în acest weekend. La cei 50 de ani, interpretul pare un om împlinit: are o carieră de succes, celebritate, și nu în ultimul rând o familie frumoasă și numeroasă.

ADVERTISEMENT

Horia Brenciu este căsătorit cu Alice Dumitrescu din 2014, după o relație de 11 ani. Ei doi sunt părinții a patru copii, trei fete și un băiat. Dintre aceștia, doar unul este biologic, mai exact, fetița lor Mina, acum ajunsă la 9 ani.

Cântărețul are o mulțime de fani, dar puțini cunosc datele lui autobiografice. Horia Brenciu s-a născut pe 27 august 1972, în Brașov. A absolvit Colegiul Național ”Andrei Șaguna”, Academia de Teatru și Film din București și Școala Populară de Artă din orașul natal.

ADVERTISEMENT

Debutul în muzică și l-a făcut la 18 ani, în anul 1990, prin intermediul trupei ”Apropo”. La acea vreme, el cânta la pian, abia mai târziu remarcându-și și calitățile vocale.

Artistul a rememorat emoțiile de la prima apariție pe sticlă

Totuși, prima apariție pe sticlă a lui Horia Brenciu nu a fost ca artist, ci ca prezentator al ”Robingo”. Se întâmpla în anul 1993. În cadrul unui interviu pentru OkMagazine! solistul își aduce amuzat aminte de acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Pentru sursa menționată, Horia Brenciu a detaliat că purta un costum încropit, colegii lui de la TVR îi dădeau toate indicațiile înainte de a începe filmările și încercau să-l încurajeze, pentru a nu avea emoții.

De asemenea, Horia Brenciu a mai dezvăluit că nu era considerat vedetă în acele timpuri, ci mai debragă o personalitate. Serviciul nu era unul ușor, avea un program încărcat, de dimineață până seara.

ADVERTISEMENT

De altfel, un alt lucru interesant pe care l-a spus Horia Brenciu în interviul menționat a fost faptul că abia după 2 ani de București a reușit să ia la pas unele dintre cele mai renumite zone al Capitalei, de exemplu, Piața Romană.

Până în 1998, Horia Brenciu a moderat ”Robingo”. Au mai urmat și alte emisiuni, precum ”Tip-Top Minitop” sau ”Kiki Riki Miki”. Însă, la un moment dat, a rămas fără niciun proiect de prezentat.

Așa se face că din 2003, viața lui Horia Brenciu se îndreaptă doar către muzică. Nu i-a fost ușor, mai ales că multă lume îl știa din postura de moderator.

Într-un alt interviu, pentru Libertatea, Horia Brenciu a mai mărturisit că în 2003 a decis să-și înființeze o trupă, formată inițial din 5 oameni. Cu greu și-a obișnuit publicul să-l știe ca artistul Horia Brenciu, dar a reușit să-și facă cunoscute calitățile vocale sau cele de a cânta la pian.

În timp ce în prezent pregătește spectacole mari la Sala Palatului sau a mai avut ocazia de a fi jurat la Vocea României sau X Factor, la începutul carierei interpreta cover-uri.

 Ce familie frumoasă are Horia Brenciu!

Revenind la familia lui, mulți l-au admirat pe solist pentru faptul că a înfiat un copil. Dintre cei patru, doi sunt ai soției lui Horia Brenciu, dintr-o căsătorie anterioară, a treia este fetița lor, iar al patrulea este Toma, un băiețel înfiat încă de când era un bebeluș.

Mulți s-au întrebat de ce a adoptat Horia Brenciu un copil. Totul s-a întâmplat după ce solistul a auzit printre apropiați că o tânără vrea să avorteze. El s-a opus și și-a exprimat dorința ca aceasta să-l păstreze pe cel mic și să-l ofere familiei lui.

ADVERTISEMENT