News

Horia Constantinescu, din nou șef al ANPC. Nicolae Ciucă a semnat repunerea sa în funcție

Horia Constantinescu, numit din nou șef al Protecției Consumatorilor. Nicolae Ciucă a semnat repunerea în funcție a celui supranumit ”Corrado Cattani.”
21.01.2022 | 23:42
Horia Constantinescu din nou sef al ANPC Nicolae Ciuca a semnat repunerea sa in functie
Horia Constantinescu, din nou șef al ANPC. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu l-a înlocuit pe Mihai Culeafă, care era în funcție din noiembrie 2021. Totodată, Mihai Culeafă i-a preluat atunci mandatul lui Claudiu Daniel Dolot, care deținea conducerea ANPC din februarie 2021.

Decizia repunerii la ANPC a lui Horia Constantinescu a fost publicată în Monitorul Oficial. Așadar, instituția are al treilea șef în decurs de trei luni. Cel supranumit ”Corrado Cattani” a mai fost director al ANPC în anul 2019, numit fiind de fostul premier Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu, nepotul lui Miron Constantinescu

Însă, Horia Constantinescu nu a stat prea mult la conducere în 2019, ci doar din august până în noiembrie. El s-a remarcat publicului în special prin regulile pe care le-a impus angajaților.

Concret, cel care este și nepotul istoricului/sociologului marxist, Miron Constantinescu (acesta a contribuit și la instaurarea comunismului în România-n.r), a interzis femeilor din instituție să mai vină la birou cu decolteu, fuste scurte, machiate strident sau cu bijuterii.

ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu a impus în 2019 reguli vestimentare pentru angajații ANPC

Bărbaților, Horia Constantinescu le-a interzis să se mai prezinte cu plete, pantaloni sau cu alte bijuterii decât inelul de căsătorie.

A fost supranumit ”Corrado Cattani” după controalele de amploare pe care le-a făcut pe litoralul românesc, în plin sezon estival, din funcția de șef al OPC Constanța, printre care:

ADVERTISEMENT

-a sancționat McDonald’s,

-a închis restaurante,

-a amendat Primăria Constanța.

Horia Constantinescu, rudă cu Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase

Horia Constantinescu are grad de rudenie cu Andrei Năstase, fiul fostului prim-ministru al României, Adrian Năstase (perioada 2000-2004-n.r).

Mai exact, Constantinescu i-a fost naș de cununie lui Andrei Năstase. Andrei Năstase , de asemenea, este naș de botez pentru unul dintre copiii actualului șef al ANPC.

ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu a mai atras atenția publică și prin prietenia pe care o are cu unul dintre ”bodyguarzii” care l-au însoțit pe Liviu Dragnea, atunci când s-a prezentat la ÎCCJ, în octombrie 2017.

Horia Constantinescu a recunoscut amiciția cu unul dintre cei doi bodyguarzi, dar că aceștia au fost judecați greșit prin prisma aspectului fizic robust.

La finalul lui 2021, Horia Constantinescu s-a reînscris în PSD Constanța.

ADVERTISEMENT