Sport

Horia Ivanovici a anticipat încă de acum două luni că Will Smith va lua Oscarul: „«Regele Richard. Crescând campioni!» L-ați văzut? E minunat!”

Interpretarea magnifică din filmul „Regele Richard. Crescând campioni!” i-a adus lui Will Smith premiul pentru „Cel mai bun actor în rol principal” la Gala Oscar 2022 din 27 martie
28.03.2022 | 21:05
Horia Ivanovici a anticipat inca de acum doua luni ca Will Smith va lua Oscarul Regele Richard Crescand campioni Lati vazut E minunat
Horia Ivanovici a prevăzut încă din luna februarie că Will Smith va lua Oscarul pentru rolul din „Regele Richard. Crescând campioni!”. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Will Smith a dat lovitura, fiind desemnat „Cel mai bun actor în rol principal” la cea de-a 94-a ediție a Galei Premiilor Oscar, care a avut loc duminică noaptea la „Dolby Theatre” din Hollywood, Los Angeles. Horia Ivanovici a anticipat victoria celebrului actor american încă de acum două luni, la începutul lui februarie, când a publicat un editorial emoționant în ediția tipărită a revistei FANATIK, editorial pe care vi-l redăm integral în continuare.

Horia Ivanovici, editorial emoționant în revista FANATIK, anticipând triumful lui Will Smith la Gala Premiilor Oscar: „«Regele Richard. Crescând campioni!» L-ați văzut? E minunat!”

HBO are în program un film care te mișcă: „Regele Richard. Crescând campioni!” Este povestea lui Richard Williams, tatăl surorilor-fenomen din tenisul mondial, Venus și Serena. Da, le-am pus corect ordinea, pentru că, veți vedea, la începuturi prima în toate a fost Venus…

ADVERTISEMENT

Cu Will Smith în rolul părintelui pasionat, chiar obsedat, pelicula este o demonstrație formidabilă despre muncă, încăpățânare, talent, lacrimi și binemeritatul triumf… Pentru cine-și mai face timp de un film bun, pe care să-l savurezi în liniște, recompensa vine sub forma a 100 de minute de viață, mai exact de… lecții de viață.

„Noi care am crescut în Cedar Grove, Louisiana, nu prea aveam timp de tenis… Eram mai ocupați să fugim de Ku Klux Klan!”, este prima replică de neuitat, care deja îți urcă adrenalina și îți dă garanția că urmează să asiști la ceva cu totul special.

ADVERTISEMENT

Au avut nebunia să refuze de la Nike primul contract în valoare de 3 milioane de dolari!

Pentru noi, românii, foarte interesant este că visul nebun al afro-americanului Richard Williams s-a înfiripat după ce-a văzut-o pe … Virginia Ruzici! Da, pe Virginia noastră, marea jucătoare de tenis și consilierul Simonei Halep, de când machidoanca și-a început frumoasa-i carieră.

„Când am auzit că Virginia Ruzici a luat 40.000 de dolari pentru 4 zile de tenis, iar eu câștig 52.000 de dolari tot anul, mi-am dat seama că mi-am greșit cariera. I-am spus soției să ne punem pe treabă și să mai facem două fete. Care vor fi campioane!”, a sunat predicția, comică la prima vedere, a lui Richard „Nostradamus”.

ADVERTISEMENT

Toți, tot cartierul, l-au luat în râs pe bietul părinte, dar chiar așa a fost! Veți vedea, înmărmuriți, cum Richard și Venus, care abia făcuse 14 ani, refuză halucinant primul contract de la Nike în valoare de 3 milioane de dolari!! Ei, niște afro-americani săraci, simpluți,  care nu avuseseră cândva bani nici măcar de-un pat mai de Doamne-ajută, unde fetele să încapă noaptea la somn și nu claie peste grămadă… Nouă luni mai târziu, tot sub patronajul tatălui, Venus semna cu Reebok pentru fabuloasa sumă de, țineți-vă bine, 13 milioane de dolari! Wow…

Basmul „Cenușăreasa” și de ce în viață trebuie să ai mereu un plan

La fel, veți descoperi ce legătură are cu ascensiunea surorilor… basmul „Cenușăreasa”. Cum a putut o poveste clasică să le schimbe decisiv mentalitățile lui Venus și Serenei și ce cuvânt magic au învățat pentru întreaga viață. Cum au fost șfichiuite de tatăl lor, umilite de tatăl lor, dar și duse spre stele de același părinte vizionar. Un om neinstruit, care însă, paradoxal, a pus mereu educația înaintea tenisului! Și pe care, uneori, a făcut-o cu pistolul la tâmplă…

ADVERTISEMENT

„Regele Richard. Crescând campioni!” este un carusel de emoții pe care merită să le trăiești! Dar și o realitate pilduitoare a ceea ce poate face un părinte super-motivat pentru copiii săi, chiar dacă pare realmente imposibil!

„Nu există posibil sau imposibil… În viață trebuie doar să ai un plan! Am scris un plan de 76 de pagini pentru Venus și Serena, chiar înainte să se nască. Și m-am ținut de el: le-am făcut campioane!”, își expune Richard filosofia în puține cuvinte.

Deci vă invit călduros să vedeți neapărat această poveste minunată… Nu doar veți înțelege cum au ajuns niște fete defavorizate, care se antrenau în mijlocul bandelor de traficanți ce controlau orașul, cele mai mari campioane din istoria tenisului, dar veți avea și certitudinea că până la urmă viața este exact așa cum ne-o creăm. Noi alegem dacă vom fi regi sau cerșetori. Restul sunt doar alibiuri!

Avem și noi un „Rege”: Gică Hagi

La final, am avut așa un deja-vu că filmul este și despre cineva de la noi. Că oarecum s-ar regăsi și el în pielea tatălui Williams. Că oarecum a plămădit și el aceleași caractere, frământate cu pasiune și ambiție, pentru Ianis și Kira. Cred că „Regele” nostru, care a crescut campioni, a fost și va rămâne Hagi. Să nu ratezi filmul, Gică😊!

ADVERTISEMENT