Editorial. Milionarul Gino a ţinut morţiş să se lege la cap cu fotbalul nostru

horia ivanovici, gino iorgulescu, lpf, gheorghe hagi, cosmin olaroiu

Editorial Horia Ivanovici despre cele mai importante episoade din cariera preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, cel care a obţinut un nou mandat la Ligă.

Au trecut trei săptămâni (3, număr magic!) de când Gino Iorgulescu a câştigat fluierând al doilea mandat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal. “Masa bogaţilor” din fotbalul românesc... Contracandidatul lui, Sorin Drăgoi, a fost de-a dreptul comic, bifând un singur vot! Probabil vreun naiv, cred că nici el nu s-a votat! :-) E foarte posibil ca timişoreanul să fi fost doar un biet iepure, aruncat în luptă la mişto, să nu mârâie lumea că n-au fost alegeri democratice la LPF. Sincer, nici nu mai contează… Am lăsat puţin lucrurile să se decanteze, pentru că orice aş fi scris atunci ar fi semănat cu o penibilă odă închinată învingătorului. Pentru că învingătorul nu putea fi învins… :-)

Cred, personal, că Gino a meritat pe deplin acest al doilea mandat. Dacă pe primul i l-a luat lui Dumitru Dragomir cu japca, Mitică fiind executat politic, cinic, mai rău ca pe vremea răposatului, acum Iorgulescu poate savura liniştit triumful. Pentru că abia aceasta este o victorie adevărată, dulce, obţinută strict pe merite proprii. “Şarpele cu 10 capete”, cum îl alintă răutăcios Mitică, s-a transformat într-un veritabil dragon! Gino şi-a creat, încet-încet, o echipă profesionistă, a adus echilibru şi bun-simţ chiar şi în polemici, şi este ideal fiindcă reprezintă o alternativă consistentă la Palatul lui Burleanu.

Trei bile albe pentru Gino Iorgulescu

O democraţie adevărată asta înseamnă: echilibru! Punctele forte din mandatul fostului mare fotbalist sunt de notorietate: stabilitate financiară pentru echipele din Liga 1 datorită unui contract bănos din drepturile TV şi introducerea sistemului play-off - play-out, care a crescut adrenalina, spectaculozitatea meciurilor şi a omorât blaturile! Ce nu ştie lumea, Iorgulescu mai e şi milionar pe deasupra… Numai afacerea cu restaurantele Trattoria îi aduce suta de mii de euro pe lună. Dacă am mai tăiat din ei, să mă scuze :-) Başca, restul de business…. Deci Gino în niciun caz nu stă la Ligă s-o stoarcă de lovele… Aş putea spune că, de fapt, milionarul Iorgulescu a ţinut morţiş să se lege la cap cu bietul nostru fotbal. O face din pasiune, din dorinţa, sper, de a lăsa ceva în urmă…

Personal, cu Iorgulescu sunt în relaţii reci de mai mulţi ani. E un tip inteligent, dar uneori fixist, chiar pricinos… Nu mă dă pe spate ca individ, dar nu pot să nu-i remarc, astăzi, meritele autentice. Mai mult decât atât, se pare că Gino, aşa gomos cum e, sau cel puţin cum pozează în public, are un suflet de aur!

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074