Editoriale

Dică, sclav? Ha, ha, ha… Nu-i mai jigniţi pe sclavi!

Horia Ivanovici scrie despre polemica anului. E Nicolae Dică sclavul lui Gigi Becali? Ce sfat îi dă Ivanovici antrenorului de la FCSB.
28.11.2017 | 11:40
Dica sclav Ha ha ha Nui mai jigniti pe sclavi

Am citit interviul pe care Nicolae Dică l-a acordat Gazetei Sporturilor. Un interviu de învins! Zilele lui Dică par numărate pe banca Stelei, indiferent de ce mai comite sau nu mai comite patronul. Cred că vorbim deja despre efemerul antrenor FCSB… O confesiune a lui Dicanio, în “Gazetă”, ca o palmă dată cu zgomot peste obrazul Eurofantasticilor, care s-au grăbit să-l sprijine prin acel comunicat patetic, ce sfida nu doar adevărul public, ci şi bunul-simţ.

Eurofantasticii au fost, să nu folosesc cuvinte grele, neinspiraţi… Iar realitatea crudă i-a pus imediat la colţ. Până şi Tolontan s-a enervat, el care se enervează greu! Dică nu este în stare să se mai salveze pe el, darămite să-l mai salveze alţii. Aştept cu înfrigurare următorul comunicat al Eurofantasticilor după acest interviu. Le sugerez să fie puţin mai scurt, că oricum n-o să-l mai bage nimeni în seamă…

“Nu pot să mă impun în faţa patronului!”

De mult n-am mai văzut un antrenor al Stelei atât de în genunchi cum este azi Nicolae Dică. Nici măcar Stoichiţă n-a coborât atât de jos pe scara penibilului. Am văzut confesiuni groteşti, de om care nu e în stare să gestioneze o grupă de la creşă, darămite un vestiar cu pretenţii de Champions League. “Dacă îmi interzice patronul să mai bată Budescu cornerele… Dacă îmi interzice patronul una… Dacă îmi interzice patronul alta… asta e… e părerea patronului. Ok!” sau “Nu pot să mă impun în faţa patronului, chiar dacă am avut o mulţime de discuţii” Ha-lu-ci-nant! Crud, necopt, cum vreţi…Băiatul ăsta oare nu-şi dă seama că, practic, prin aceste declaraţii, prin atitudinea umilă pe care o proiectează, riscă să-şi compromită toată cariera de tehnician?! Compromite în general noţiunea de antrenor? O ridiculizează pentru toţi confraţii săi… Dică, dă-ţi demisia acum, ca să mai poţi salva ceva în viitor! Sclav? Ha, ha, ha… până şi sclavii au mai multă demnitate! Mai mult cojones… Dar las’ că ne explică Eurofantasticii mai bine cum e cu sclavia asta… Că ei sunt specialişti!

Două chestii psihologice după acest interviu sincer, dar nefericit. Cum să te mai respecte jucătorii tăi? Cum să te mai respecte adversarii tăi? Mai ales că domnul antrenor, subtil, a dat şi în proprii fotbalişti: “E ciudat ce s-a întâmplat la meciul cu Astra… Nu aveam voie să pierdem jocul cu Astra! Am avut fotbalişti care au evoluat doar pentru ei, nu au vrut deloc să-şi ajute colegii! Ei au jucat doar pentru ei şi este clar că aşa nu avem nicio şansă.” Ce să înţelegem? Că unii băieţi, mai ales cei care au trecut pe la Astra, au fost blat? Următorul meci e cu Timişoara. Iată cum ar trebui să sune discursul lui Ionuţ Popa în vestiar, cunoscut fiind faptul că e şi mare amator de ouă: “Voinicilor, pe ei! Să-i jumulim! Nu vedeţi ce găină de antrenor au?!”

Lumea spune că Becali şi-a distrus tehnicianul. Aşa o fi… Dar, personal, cred că Dică l-a distrus pe Dică. El a permis toate nenorocirile astea. Compromisurile… El, nimeni altul… Antrenorul a aruncat în desuetudine jucătorul… Legenda.  Istoria, fanii nu vor mai ţine minte golurile şi magia lui Dică, ci doar târâtul jalnic pe coate. Becali l-a presat până când dintr-un mare nume n-a mai rămas decât o pată pe gazon, care scânceşte: ”Eu sunt de vină, eu sunt de vină!”

Măi, tată, un sfat gratis, salvează-te cât mai ai timp! Te rog!!!