Fotbal intern

HORIA IVANOVICI: Naționala Pufuleților, așa vă rămâne numele! Galbeni, moi, inofensivi, ieftini și ușor de mestecat

12.10.2020 | 14:27
HORIA IVANOVICI Nationala Pufuletilor asa va ramane numele Galbeni moi inofensivi ieftini si usor de mestecat
HORIA IVANOVICI Naționala Pufuleților, așa vă rămâne numele! Galbeni, moi, inofensivi, ieftini și ușor de mestecat
ADVERTISEMENT

În timpul monologului lui Haaland de cu seară, mă strigă copiii: “Tati, tati, vrem niște pufuleți!..”. Și brusc, uitându-mă cu coada ochiului la punctulețele galbene și haotice de pe ecran, am avut o revelație: asta am ajuns noi! Naționala Pufuleților!! Galbeni, moi, inofensivi, ieftini și ușor de mestecat. Jucători, antrenori, federali, toți la pungă. Și ce varietate de pufuleți mai avem… 

Pufuletele arogant: Alibec. “Să vină Marica și să joace el!”, s-a enervat Denis după egalul chinuit cu Irlanda de Nord în 10 oameni. Iar înainte de barajul cu Islanda, într-o declarație pentru Protv, Alibecu’ ne-a stins becu’: “N-avem niciun fel de emoție pentru meciul cu islandezii”. Pe lângă obrăznicie, mult lăudatul atacant mai are o problemă vizibilă: el chiar arată în teren ca un pufulete! Pufos și lenevos…

ADVERTISEMENT

Pufuletele nesimțit: Tătărușanu. Declarație care te face să închizi televizorul, să arunci telecomanda în capul vecinului, mârâind sudălmi în colțul gurii.“Eu nu simt nicio dezamăgire!”, s-a alintat Tătă, culmea, chiar căpitanul “tricolorilor” din eșecul fără replică cu islandezii. Portar bun, caracter ne-bun! Apropo, danezii le-au umplut cu 3 năvodul la Reykjavik…

HORIA IVANOVICI: Naționala Pufuleților, așa vă rămâne numele!

Pufuletele groggy: Mirel Rădoi. Halucinant după umilința cu Norvegia, selecționerul a oferit, și nu exagerez, “declarația anului” în fotbalul mondial: “Îmi e rușine de rușinea dumneavoastră! Nu știu ce aș mai putea spune. Mă gândesc doar la o limitare de scor în meciul de miercuri cu Austria. M-ați întrebat sincer, v-am răspuns sincer”. Austria, pe care am bătut-o la ea acasă, acum mai puțin de o lună… Mirele, dragă, uneori sinceritatea poate fi sinonimă cu prostia! La tine, fix așa a fost… Asta înseamnă creier crud, lipsă de experiență și licențe luate sau neluate la mișto. Dar când mentorul tău e Stoichiță, vai de viața și de Naționala noastră!

ADVERTISEMENT

Pufuletele visător: Toșca. “Avem calitate! Cred că am arătat în unele momente că avem valoare…”, afirma fundașul nostru după 0-4 (scor mincinos, trebuia să fie 0-8!) cu norvegienii. “Avem ceva”… doar în visele tale, măi băiatule!

Pufuletele plângăcios: Nicolae Stanciu. Liderul, “urmașul lui Hagi”, șeful din teren, a izbucnit în lacrimi la interviuri mai rău decât o muiere. Apoi a continuat patetic: “Facem sacrificii pentru Națională! Soția este însărcinată, am văzut-o doar o zi în ultima lună! Credeți-mă…”, s-a lamentat Nicușor în fața națiunii. Lăsând la o parte faptul că se presupune că joci fotbal de plăcere și vii la națională din mândrie, am o curiozitate: Tu, cât câștigi pe lună? 80.000 de euro? 90.000 de euro? Peste 100.000 de euro pe lună, poate? Tu vorbești de sacrificii, măi însemnatule? Mă uitam la zarurile, inimioare sau ce prostii ți-ai tatuat pe gât, când îți zvâcnea panicată jugulara la interviul pe care ai avut neinspirația să-l oferi la cald…

ADVERTISEMENT

Tu, nici nu știi să scrii sacrificiu, darămite să rostești cuvântul. Pot să ne povestească despre sacrificiu cei 7 milioane de români plecați la muncă în străinătate. Căpușnarii, gunoierii, profesorii universitari alungați de aici, salahorii, mamele care nu își văd și nu-și îmbrățișează copiii cu anii… Tu, Stanciule, ai decența să joci fotbal (că Slavă Domnului, știi) și să taci naibii din gură!

Pufuletele tactic: Ianis Hagi. “Când alergi 3-4 minute după minge și abia îți vine la picior, ce să faci cu ea? Ce poți să mai faci? Să scoți un fault, să încerci să mai întrerupi meciul și să îți revii. Îți pierzi energia, suflul… E greu!”, a analizat realist fiul lui Hagi dezastrul cu Norvegia. Toate bune și frumoase, ai dreptate Ianis, dar goluri când mai dai?!

ADVERTISEMENT

Pufuleții tragi-comici: federalii. Ce-a postat FRF acum trei ore pe site-ul oficial, cică îndemn mobilizator către suporteri: “Mulțumim că ați crezut în noi! Nu am găsit în mesajele primite pentru concursul “peluzatricolora.ro” scorul corect contra Norvegiei”. Fusese un concurs pentru fani înaintea meciului, având premiu un tricou cu autografele jucătorilor și al selecționerului Rădoi… Mă rog, dacă l-o mai vrea cineva acum! Dacă n-ar fi comic, jur, ar fi tragic!

Și ca o concluzie, iată și declarațiile mâncătorilor de pufuleți. Haaland: “A fost secetă! Trebuia să fi marcat 5-6 goluri, mă deranjează puțin…”. Odegaard: “A fost distractiv astăzi! Am fost buni…”. Lăsând la o parte faptul că sunt vorbe de neam prost, în niciun caz de campioni cum ar trebui să fie niște fotbaliști la un asemenea nivel, durerea și umilința românilor sunt parcă și mai mari!

Nu le mai știu obiceiurile culinare, dar austriecilor le plac pufuleții?


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,16 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT