Exclusiv: Badea, lovitură de 247 milioane €! Unde putea fi Dinamo acum?

dinamo, liga 1, nicolae badea, horia ivanovici

Acum 5 ani, pe toate zidurile şi gardurile Bucureştiului, cu precădere în zona fierbinte Ştefan cel Mare şi Floreasca, contestatarii îşi exersau dreptul la democraţie: ”Badea, pleacă!” sau “Comunistule, afară!” Evident, vorbim despre Nicolae Badea, fostul lider al “haitei” din perioada 1998-2013, timp în care Dinamo a câştigat 12 trofee! Şi omul a plecat! A venit în locul său “lupul tânăr” Ionuţ Negoiţă.

 Girat la vremea aceea de nume grele ale fotbalului românesc, în frunte cu Mircea Lucescu: ”E vremea tinerilor, Ionuţ este un băiat capabil, de mare viitor! De mare perspectivă… Sunt sigur că va face lucruri importante la Dinamo…” La rândul său, patronul RIN promitea entuziast: “Dacă toţi ceilalţi mi-ar vinde acţiunile şi aş rămâne singur, aş face din Dinamo o echipă cu adevărat europeană. Acum nu sunt lăsat să-mi fac treaba. Daţi-mi mie Dinamo!”. Au trecut 4 ani şi jumătate, iar în timp ce Negoiţă s-a acoperit de ridicol, ajungând să vîndă ditamai brandul pe bani de seminţe - 2 milioane de euro, “comunistul Badea” a făcut ce ştia el mai bine, adică să fie un manager de top. Iată ce forţă financiară a pierdut Dinamo, ce om personalitate din toate punctele de vedere au alungat, cu inconştienţă, fanii.

8,3 milioane de euro puteau fi băgaţi în jucători. Echipă de titlu!

Pe 9 noiembrie, fostul acţionar principal de la Dinamo, Nicolae Badea, a dat una dintre cele mai mari lovituri din businessul românesc, listând cu succes la Bursă Holdingul Sphera Franchise Group pentru suma record de 247 de milioane de euro! La un calcul băbesc, Badea are în mână nu mai puţin 83 de milioane de euro, partea lui! Închipuiţi-vă ce s-ar putea face la Dinamo cu măcar 10% din aceşti bani, pe care, din informaţiile Fanatik, Nicu Badea i-ar fi băgat de plăcere în club dacă ar fi fost cu adevărat înţeles şi respectat de fani şi de suflarea fotbalistică la vremea respectivă. Sphera Franchise Group este un business de restaurante cu 3 acţionari, Radu Dimofte, Lucian Vlad & Nicolae Badea, şi are încorporate francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Delivery, KFC Italia, KFC Moldova şi ultimul brand intrat în forţă pe piaţa românească, Taco Bell.

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074