Editoriale

Gigi, nu mai bine îl dai afară pe Dică decât pe Alibec? E mai ieftin!

E la modă să te iei de Alibec! De la incidentul de vineri am văzut de toate: înjurături, lecţii, ameninţări, critici de bun-simţ, critici nesimţite, frustrări personale deversate pe la...
17.10.2017 | 21:01
Gigi nu mai bine il dai afara pe Dica decat pe Alibec E mai ieftin

E la modă să te iei de Alibec! De la incidentul de vineri am văzut de toate: înjurături, lecţii, ameninţări, critici de bun-simţ, critici nesimţite, frustrări personale deversate pe la talk-show-uri şi un uriaş val de ostilitate, chiar de satisfacţie personală răutăcioasă a unora, tipice în ultimii ani poporului român. Avem aşa o plăcere să-i dăm în cap vecinului, că uităm şi de capră! Evident, Alibec a greşit la meciul cu Voluntari.

Nu mai stau să fac filosofie, este clar că băiatul are nişte probleme. Dar hârdăul cu zoaie aruncat în capul lui mi se pare mult prea mare, realmente disproporţionat apropo de piciorul înfipt în uşa de termopan, ba chiar şi de istoricul lui de “bad boy”. Dacă vindea secrete de stat Rusiei, scăpa mai uşor?! Furiosul Rădoi a spart geamuri cu mâinile goale şi n-a mai fost atâta tam-tam. Ganea îşi gâtuia antrenorii, sau arbitrii dacă se simţea mai generos, şi nu l-am crucificat chiar în halul ăsta. Tamaş venea beat la antrenamente, jură unii că şi pe la meciuri, iar clubul, în frunte cu patronul, mai închidea ochii. Riscăm astfel să distrugem unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti pe care îi are România pe seceta asta de valori. Capricios, dar valoros!

Personal, cred că problema nu e, de fapt, la Alibec! Buba este la Nicolae Dică! Şansa antrenorului stelist este că Gigi Becali a luat-o personal şi-i ţine spatele tehnicianului. Becali e furios că nu poate să-i pună zăbală mustangului nărăvaş. Ieşirile în decor ale lui Alibec a ajuns să le interpreteze drept afronturi personale, făcute în principal ca o sfidare împotriva sa, pe mesajul ”Vezi, bă, patroane, că tot ce vreau eu fac!”. Asta îl înnebuneşte pe Gigi, faptul că un angajat, plătit regeşte, îl sfidează! Şi machidonul, în esenţă, cam are dreptate. Mai ales că angajatul nici măcar goluri nu mai dă.

De aceea, Becali a luat pe piept lupta asta de orgolii, recurgînd însă la nişte represalii disproporţionate. Oricum ar fi, 75.000 de euro amendă este exagerat! Orbit de obsesia de a-l domestici – cu orice preţ! – pe Alibec, care pare acum mai importantă chiar şi decât milioanele de euro pe rebelul atacant, Becali nu vede că antrenorul calului de rasă e foarte, foarte slab. Un tehnician de valoare ar fi ştiut cum să-l gestioneze pe Alibec. Dică nu are nici experienţa necesară, nici capacitatea intelectuală să rezolve această dilemă. Niciodată nu ai voie să spui că tu nu mai lucrezi cu un jucător! Că nu mai ai ce discuta cu el, că pentru tine reprezintă un capitol închis. Mister Dică, ăsta e amatorism pur!

Cu alte cuvinte, conform celebrei zicale “fiecare pasăre pre limba ei piere”, tu cu guriţa ta recunoşti că situaţia te depăşeşte. Dacă era vorba de un fotbalist de mâna a doua, a treia, mai treacă-mergă, dar când discutăm despre un super-golgeter cotat la 10 milioane de euro, Dică, cu atitudinea asta, îşi sabotează practic propriul club! Gigi, ce te faci dacă după Alibec urmează Budescu? Şi apoi Gnohere? Că şi “Bizonul” pufneşte în culise… Jucătorii îl intuiesc pe Dică, îl simt că e crud… În fiecare seară la televizor, patronul îi mai ciunteşte din dramul de personalitate pe care l-a avut. Fotbaliştii percep, aşa cum o fiară adulmecă prada, că nu Dică este şeful. Asta stă scris şi în subconştientul lui Alibec! De aici pleacă multe la FCSB şi tot aici se termină toate!

Cu toată simpatia, Dică pare doar o păpuşă dezarticulată pe care lotul n-o respectă, n-o ştie de frică, nu un antrenor cu personalitate, ca Dan Petrescu. Şi până la urmă, Dică a ales să fie aşa! N-avem de ce să-l căinăm… Mai mult, Steaua lui Dică nu joacă nimic! Are mare noroc că scandalul cu Alibec a mutat atenţia de la prestaţia mediocră a roş-albaştrilor. Cu atâtea valori în echipă, după aproape jumătate de an de coabitare, n-ai voie să prestezi un fotbal cu indulgenţă de nota 5, care nu-ţi lasă nicio speranţă pentru viitor. E jenant! Steaua de azi e o formaţie plictisitoare, cel puţin aşa arată filosofia antrenorului Dică. Culmea, în total contrast cu a fotbalistului Dică!

În aceste condiţii, Gigi, nu mai bine pleacă Dică?! Nu ţi se pare mai logic?! Mai bine adu-l pe Şumudică şi bagi în buzunar încă 15-20 de milioane de euro, banii din Alibec, Budescu, Tănase, fotbalişti pe care “nebunul” din Turcia o să-i facă să joace… ca pe Playstation. Becali, lasă orgoliile şi gândeşte cu capul! Ăsta a fost întotdeauna secretul succesului tău!