Sport

Horia Mladinovici, gol anulat cu VAR în Rapid – CS Mioveni. Două decizii surprinzătoare luate de arbitru după o întrerupere de 6 minute. Video

Partida Rapid - CS Mioveni a început furtunos și arbitrul Horia Mladinovici a anulat golul lui Jayson Papeau după ce a consultat VAR-ul.
17.09.2022 | 22:24
Horia Mladinovici gol anulat cu VAR in Rapid  CS Mioveni Doua decizii surprinzatoare luate de arbitru dupa o intrerupere de 6 minute Video
Partida Rapid - CS Mioveni a început furtunos și arbitrul Horia Mladinovici a anulat golul lui Jayson Papeau după ce a consultat VAR-ul. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii puteau începe perfect întâlnirea din etapa a 11-a din SuperLiga, dar ”centralul” a luat o decizie cel puțin ciudată.

Gol anulat cu VAR de Horia Mladinovici în meciul Rapid – CS Mioveni

Era minutul 8 al întâlnirii Rapid – CS Mioveni când Jayson Papeau trimitea superb mingea în vinclul porții lui Iustin Popescu, dar, după o pauză de 6 minute, Horia Mladinovici a anulat golul cu ajutorul VAR.

ADVERTISEMENT

Este o decizie pe care giuleștenii au contestat-o vehement, dar nu au avut ce face în cele din urmă. Sefer a fost lansat în partea dreaptă, într-o poziție suspectă de ofsaid, a centrat în careu, Scarlatache a respins greșit până la Papeau, care a preluat cu stângul, a întors un adversar și a șutat imparabil la vinclu.

Doar că în fața porții adverse, în poziție de ofsaid, se afla Marko Dugandzic. Arbitrii din camera VAR au analizat minute bune întreaga fază și apoi au decis să-l cheme pe ”central” să revadă golul pe monitor.

ADVERTISEMENT

După încă 2 minute în care a încercat să se lămurească, Horia Mladinovici a luat decizia de a anula golul marcat de Papeau, considerând că Dugandzic se afla în fața portarului Iustin Popescu și îi optura vizibilitatea. Vezi video

Vlad Pop, eliminare ”stupidă”

Decizia lui Horia Mladinovici este una cel puțin surprinzătoare, deoarece din imaginile TV se vede că Dugandzic nu îi acoperă vizibilitatea portarului de la Mioveni și nici nu are are intenția de a juca balonul. De altfel, portarul Iustin Popescu nici nu a protestat pentru poziția atacantului croat.

ADVERTISEMENT

Un al doilea punct de discuție este faptul că în camera VAR nu s-a luat în calcul analizarea pasei inițiale către Antonio Sefer, cel care și-a prelungit de curând contractul, în ciuda faptului că jucătorul Rapidului părea într-o poziție de ofasid.

Mioveniul a deschis apoi scorul printr-o lovitură de cap a lui Scarlatache, dar în minutul 34 a rămas în inferioritate numerică după o ”tâmpenie” făcut de Vlad Pop. După ce a luat un cartonaș galben în startul meciului, mijlocașul lui Flavius Stoican i-a pus o mână în față lui Junior Morais și a fost eliminat.

ADVERTISEMENT

La 5 minute după ce argeșenii au rămas în 10 oameni, Rapidul a restabilit egalitatea. Săpunaru a aruncat un balon peste apărarea oaspeților, Costache a recentrat și Sefer, venit singur din spate, a șutat fără speranțe pentru Iustin Popescu.

ADVERTISEMENT
Tags: