Fotbal intern

Atac incredibil al patronului: ”Dacă nu eram eu, mureau de foame! Și Cristea, toți!”

18.11.2018 | 23:50
Atac incredibil al patronului Daca nu eram eu mureau de foame Si Cristea toti

Fostul director economic al clubului Poli Iași a lansat o serie de acuzații dure la adresa actualului finanțator din Copou, dezvăluind că echipa e aproape de colaps financiar, dar și că Horia Sabo nu ar fi adus nici măcar un leu de acasă.

Răspunsul lui Sabo nu a întârziat să apară. Deși nu poate dovedi pentru moment cu acte din cauza contractului de asociere pe care îl are semnat cu Poli Iași pe următorii cinci ai, finanțatorul spune că a investit aproximativ 400.000 de euro de când a preluat clubul. Sabo crede că Poli Iași ar fi intrat în faliment dacă el nu prelua echipa.

Horia Sabo îi răspunde fostului director

„Cred că s-a supărat că şi-a dat demisia. Când a luat prime în fiecare lună şi i-am dublat salariul aproape lună de lună, atunci i-a plăcut? A fost bine atunci? Vai de capul ei, vreţi să vă spun ceva? Nu am avut în viaţa mea un contabil aşa prost. În viaţa mea. Am ţinut-o, pentru că am promis că nu dau pe nimeni afară.  Echipa funcţionează, dacă nu veneam eu, nu aveau ce să mănânce, erau muritori de foame, cu Stoican, cu toată lumea, cu Cristea, cu Ambrosie”, au fost vorbele lui Sabo pentru Prosport.ro.

Am adus 386.000 de euro, punctual. Cu cifre înregistrate la ANAF. Sunt bani şi acum. Dacă nu veneam eu, în 25 iulie se închidea clubul. Am adus o conducere corporatistă, corectă, care a făcut treabă. Echipa a trăit şi trăieşte bine, la nivel de locul 4 ca buget de salarii.

De asta un cântăreţ sau un fotbalist nu este propriul lui manager, pentru că nu se pricepe la business. Nu credeţi toate idioţeniile, eu am cifre, sunt înregistrate la ANAF. S-au încasat 5 milioane şi ceva de când am venit eu la club şi am cheltuit efectiv vreo 10. De unde? A venit zâna măseluţă credeţi?” – a spus Horia Sabo pentru ProSport.

Urmează meciul cu FCSB

Pentru Poli Iași, ocupanta locului 11 în Liga 1 Betano, cu 17 puncte, urmează meciul de acasă cu FCSB. Moldovenii au întrerupt cu Astra o serie de șase înfrângeri consecutive. Iași s-a impus cu 2-1 pe terenul Astrei, deși a evoluat o bună parte din joc cu un om în minus.

Poli Iași a învins de fiecare dată cu 1-0 FCSB în precedentele două meciuri directe din Copou.