News

Horia Sabo se bucură că a pierdut procesul cu Poli Iași: „Nu are ce căuta în Liga 1”. Exclusiv

18.02.2021 | 14:39
Horia Sabo se bucura ca a pierdut procesul cu Poli Iasi Nu are ce cauta in Liga 1 Exclusiv
Horia Sabo se bucură că a pierdut procesul cu Poli Iași: „Nu are ce căuta în Liga 1”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Horia Sabo spune că se bucură că a pierdut procesul cu Politehnica Iași! Contactat de FANATIK, fostul director general al clubului din Copou a comentat cum a primit decizia venită de la Curtea de Apel Cluj.

Miercuri, 17 februarie, FANATIK  a anunțat în exclusivitate că apelul lui Horia Sabo la decizia instanței civile a Tribunalului Maramureș a fost respins definitiv.

ADVERTISEMENT

Pe 9 ianuarie 2019, Adunarea Generală Extrarodinară a membrilor Asociați de la Politehnica Iași a decis excluderea lui Horia Sabo din funcția de director general al clubului. La doi ani distanță, instanța a decis că această concediere este validă.

Horia Sabo se bucură că a pierdut procesul cu Poli Iași: „Nu are ce căuta în Liga 1”

„Decizia instanței vine ca o ușurare, având în vedere că o soluție favorabilă pentru mine m-ar fi pus în situația să gestionez un club, ca să citez pe cineva mai priceput, care nu are ce căuta în Liga 1 după forma în care se prezintă. Și spun asta cu părere de rău. Sper ca ceva bun să se întâmple acolo și să își revină.

ADVERTISEMENT

Când am inițiat procesul era altceva. Vă reamintesc că acesta nu este procesul esențial în instanță, ci a fost cel legat de raportul meu de muncă cu clubul, nu de raportul contractual prin care am ajuns eu acolo. Acela este în desfășurare si chiar astăzi instanța se va pronunța pe apelul făcut de Poli Iași la soluția Judecătoriei, care mi-a dat câștig de cauză.

Una peste alta, mă bucur că mă pot concentra pe activitățile curente și nu sunt nevoit să găsesc formule juridice să scap eu de data asta de Poli Iași, ceea ce ar fi trebuit să fac în cazul unei alte soluții a instanței în procesul de ieri”, a declarat Horia Sabo pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cheltuieli de judecată către Poli Iași

Horia Sabo a intentat proces Politehnicii Iași după ce a fost concediat de către Comitetul Director al moldovenilor, la începutul anului 2019, iar Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat de către omul de afaceri maramureșan, ca urmare a sentinței inițiale favorabile, pe care ieșenii au primit-o în 20 iunie 2020.

„Prin hotărârea pronunțată astăzi (n.r. – ieri), 17.02.2021, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de către Sabo Horia Vlad împotriva Sentinței civile nr. 710/20.07.2020 a Tribunalului Maramureș (prin care s-a respins ca neîntemeiată contestația formulată împotriva deciziei de concediere).

ADVERTISEMENT

 Curtea de Apel Cluj a dispus obligarea acestuia la plata către ACSM Politehnica Iași a sumei de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Hotărârea este definitivă și urmează să fie comunicată clubului imediat după ce va fi redactată”, se arată în mesajul Consiliului Director al ieșenilor.

ADVERTISEMENT