Fotbal intern

Horia Sabo, totul despre discuțiile cu Ionuț Negoiță și Nicolae Badea! “E interesantă Dinamo, cum să nu fie?”

25.04.2019 | 09:35
Horia Sabo totul despre discutiile cu Ionut Negoita si Nicolae Badea E interesanta Dinamo cum sa nu fie

Horia Sabo a lămurit totul despre discuțiile pe care le-a avut cu Ionuț Negoiță și Nicolae Badea! Fostul director general al celor de la Poli Iași a explicat că nu se pune problema ca el să o preia pe Dinamo, dar recunoaște că, echipa din Ștefan cel Mare ar fi una interesantă.  “Eu am spus că vreau să investesc într-un club. Nu mă interesează Liga 2, ci doar Liga 1. Păi e interesantă Dinamo, cum să nu fie? Nu, nici vorbă să investesc.

Horia Sabo, totul despre discuțiile cu Ionuț Negoiță și Nicolae Badea!

Eu îl cunosc pe Negoiță, e un om de business, ca și mine, ne cunoaștem în context de business, nu în context de Dinamo. Nu am discutat de Dinamo. Eu nu am venit în fotbal ca să ies pe ușa din dos, ci ca să arăt că pot să fac ceva, ceea ce am învățat. Mie îmi face plăcere să-l văd pe domnul Badea dar nu are nicio legatură. Înainte de a veni la Iași, i-am spus despre proiectul Poli Iași.

Păi am un prieten care a fost proprietar de fotbal în Liga 1. Uite asta vreau să fac, mă arunc de pe o stâncă sau nu? Dar nu a venit alături de mine în proiectul ăsta. Nu am discutat deloc de Dinamo. Cum să fie FCSB? Cine ar vinde FCSB, când e singurul club care produce în România? Sunt discuții foarte incipiente. Aș anunța dacă aș avea, a spus Horia Sabo la Digi Sport Special pentru Digi Sport.

Horia Sabo, totul despre discuțiile cu Ionuț Negoiță și Nicolae Badea! Horia Sabo
Horia Sabo se află în judecată cu fosta echipă

Sabo are rețeta pentru performanță

Horia Sabo știe exact și de câți bani ar avea nevoie pentru a face performanță la o echipă în Liga 1 Betano. “În Liga 1, vă spun eu, un buget de 5 milioane pentru echipă, atenție, buget care se cheltuie la echipă, nu un buget cu care se cumpără un club, cu un buget de 5 milioane ar trebui să se facă performanță, detașat.

Eu nu aș fi venit la Iași dacă nu ar fi existat continuitate. Echipa fusese pe locul 6, era în play-off, avea niște drepturi TV, avea niște jucători, eu am crezut că pot să vin cu o contribuție de a mea, un plus, ca să ducem echipa mai departe, în condițiile în care ei nu aveau bani, viziune, nu aveau nimic, nu aveau jucători, strategie de transferuri, nimic. Eu am venit aici să fac treaba asta. Dar m-am prins cum se face. Eu am venit să cumpăr echipa Poli Iași, să ne înțelegem, dar nu a fost de vânzare.

Acum încerc să mă detașez de Poli Iași, dar înțeleg că fotbalul e un business și de asta vreau să investesc de acum încolo. Acum am început să înțeleg fotbalul și am să investesc în fotbal de acum. Eu am cerut Poli Iași să mă repună în drepturi. Dar cred că m-am răzgândit și o să cer prejudicii. Chiar azi am vorbit cu avocații și dacă obțin vreun leu, vreun milion, oricât, îl bag in fotbal. Poate o să întrețin alt club de fotbal”, a precizat Sabo.

  • 2 este locul pe care îl ocupă Dinamo în clasamentul play out-ului din Liga 1 Betano