Sporturi

Horia Tecău explică de ce a rupt parteneriatul cu Rojer: ”Vreau să joc mai puține turnee”

29.11.2020 | 15:55
Horia Tecau explica de ce a rupt parteneriatul cu Rojer Vreau sa joc mai putine turnee
ADVERTISEMENT

Tenismenul Horia Tecău, locul 22 în clasamentul de dublu, a explicat de ce a rupt parteneriatul cu olandezul Jean-Julien Rojer și a făcut un portret al viitorul jucător cu care va colabora.

Printre performanțele reușite de cuplul Tecău/Rojer se număr două titluri de Mare Șlem, Wimbledon 2015 și US Open 2017. Tot în 2015, cei doi au câștigat Turneul Campionilor de la Londra și au urcat până pe locul 2 în clasamentul ATP.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Horia Tecău a fost depistat pozitiv Covid-19 în urma unui control de rutină. Sportivul i-a îndemnat pe toți cei care au fost în contact direct cu el în ultima perioadă să efectueze o testare.

Cum explică Horia Tecău desființarea parteneriatului cu Rojer

”A fost un parteneriat de suflet. Jules pentru mine e familie, după şapte ani petrecuţi împreună. Dar am ajuns într-un moment în care programul nostru este un pic diferit, la cum privim viitorul”, a explicat Horia Tecău întreruperea parteneriatului cu Jean-Julien Rojer.

ADVERTISEMENT

”Eu m-am bucurat enorm de experienţa sportivă şi de turnee, dar am ajuns într-un punct în care nu mai simt să joc un calendar întreg de turnee, 26-28 de săptămâni pe an să fiu plecat, să joc toate turneele. Jules vrea în continuare să joace un calendar complet, cu perioade de pregătire între, iar eu vreau să aloc un pic de timp şi în alte direcţii din viaţa mea”, a spus românul la emisiunea ”Așii Tenisului” de la Digi Sport.

”Urmează să văd cum voi gestiona această situaţie. Jucând mai puţin, automat nu pot să-mi iau un partener pe tot anul, iar majoritatea jucătorilor vor să facă programul complet de turnee, asta însemană 26-27 de turnee. Voi vedea pe parcurs ce oportunităţi se ivesc şi unde, la ce turnee. Sunt conştient că sunt unele turnee unde nu voi merge să particip.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, tenisul este mai mult decât a da în minge, a merge acolo şi a juca şi am făcut ani de turnee, de circuit, de perfomanţe, de vise împlinite, dar trebuie să fie şi plăcere. Trebuie să merg la un turneu şi să mă bucur de toată experienţa, să mă plimb, să ies din camera de hotel, nu să mă simt că sunt testat în fiecare zi şi sunt restricţionat să stau numai în camera de hotel în fiecare zi şi poartă mască acum, şi nu ai voie să faci aia…

Pentru mine nu mai este la fel de plăcut să joc în astfel de condiţii şi atunci încerc să reduc un pic numărul de turnee, ca să îmi şi placă, asta e cel mai important până la urmă, nu să joc opt săptămâni cum am făcut anul acesta şi să mă urc pe pereţi în cameră. Voi vedea cum sunt organizate primele luni de turnee şi cum mă voi organiza eu cu partenerii.

ADVERTISEMENT

Nu am stabilit cu cine voi juca şi nici nu pot să vorbesc de nişte nume, nefiind nimic sigur, dar în continuare vreau să mă bucur de a juca tenis, de a juca dublu. Vreau lângă mine un partener cu care să comunic bine, să am plăcerea jocului, profesionalism, să împărţim aceleaşi valori şi să construim o echipă competitivă împreună”, a declarat Tecău.

ADVERTISEMENT
Tags: