Sport

Horia Tecău are viitorul asigurat după ce se retrage din activitate: „Îl așteptăm la Federație”

Vicepreședintele FR de Tenis, George Cosac, a declarat că Horia Tecău are ușa deschisă la Federație, după retragerea din activitate ca antrenor federal sau căpitan-nejucător.
17.11.2021 | 15:22
Horia Tecau are viitorul asigurat dupa ce se retrage din activitate Il asteptam la Federatie
ADVERTISEMENT

Jucătorul român de tenis Horia Tecău, cel mai valoros la dublu al țării din ultimii 20 de ani, s-ar putea retrage din activitate la finalul acestui sezon, dar un anunț clar va fi făcut la finalul Turneului Campionilor, competiție care se desfășoară în aceste zile la Torino.

Horia Tecău a acumulat foarte multă experiență în tenis

În cazul în care va lua decizia să nu mai continue pe teren, ca jucător, Horia nu are de ce să-și facă probleme în ceea ce privește lipsa activității. În acest sens, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Tecău este așteptat într-o funcție de conducere la forul care conduce tenisul românesc.

ADVERTISEMENT

Momentan nu știu dacă Horia se va retrage acum sau după meciul de Cupa Davis contra reprezentativei statului Peru. Am auzit și eu ceva că ar dori să se retragă din tenis, dar nu am nimic confirmat.

În tot cazul, dacă informația se confirmă, ne gândim să-i oferim lui Horia un post în cadrul federației noastre. Este un om care a acumulat foarte multa experiență în tenis, un om bine pregătit și cred că ar putea ocupa ușor postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis cum, la fel de bine, poate fi și antrenor federal.

ADVERTISEMENT

Poate peste un an și-ar dori să candideze la funcția de președinte al FR de Tenis. Indiferent de poziția pe care ar ocupa-o în federație, noi avem nevoie de el. Eu sunt convins ca Horia va rămâne în lumea tenisului”, a declarat Cosac pentru ProSport.

Horia Tecău și Kevin Krawietz vor juca joi ultimul meci la Turneul Campionilor

Horia Tecău și partenerul său de dublu, germanul Kevin Krawietz, desemnați a 8-a pereche favorită la câștigarea trofeului, au fost învinși în al doilea meci al lor în Grupa Verde la Turneul Campionilor de Ivan Dodic și Filip Polasek cu 7-6(2), 6-4.

ADVERTISEMENT

Eșecul este similar eliminării din competiție, după ce Horia și Kevin au pierdut și prima partidă, cu Nikola Mektic și Mate Pavic, scorul final fiind 6-4, 6-4. În ultima confruntare din grupă, Tecău și Krawietz îi vor întâlni joi, 18 noiembrie, de la ora 12.30 a României, pe Marcel Granollers și Horacio Zeballos, deja calificați în semifinale după două succese.

Horia Tecău are în palmares trei titluri de Mare Șlem și un argint olimpic

În vârstă de 36 de ani, Horia Tecău are în palmares două titluri de Grand Slam la dublu masculin (Wimbledon 2015 și US Open 2017) și unul la dublu mixt (Australian Open 2012). De asemenea, el a obținut și argintul olimpic la Rio, în 2016, alături de Florin Mergea.

ADVERTISEMENT

Tecău participă a şaptea oară la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019). Horia a câştigat trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Meciul cu Peru se joacă la Cluj-Napoca, pe 27 și 28 noiembrie

În ceea ce privește meciul împotriva echipei statului Peru, acesta va avea loc pe 27 și 28 noiembrie 2021, la Cluj Napoca. Confruntarea contează pentru Grupa Mondială I a „Cupei Davis”, iar învingătoarea va juca anul viitor în calificările Cupei Davis.

Oficialii federației sud-americane au făcut o adresă către forul mondial, în care au precizat că doresc ca meciul să se dispute pe teren neutru, nu la Cluj-Napoca, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19.

Noi am venit cu argumentele noastre, pe care le-am prezentat federației internaționale. Cum era firesc, zic eu, s-a decis ca partida să se dispute la Cluj și nu în altă parte”, a explicat Cosac.

ADVERTISEMENT
Tags: