Sporturi

Horia Tecău, mesaj emoționant pentru echipa de Fed Cup a României: „Sunt inspirat de dăruirea acestei echipe”

Horia Tecău, mesaj emoționant pentru echipa de Fed Cup a României: „Sunt inspirat de dăruirea acestei echipe”
Horia Tecău, mesaj pentru fetele de la Fed Cup

România a pierdut dramatic calificarea în finala de Fed Cup, după ce a pierdut meciul contra Franței, scor 2-3. Ambele puncte ale României au fost aduse de Simona Halep, la simplu, după victorii în fața Kristinei Mladenovic și Carolinei Garcia. Cele două franțuzoaice și-au luat însă revanșa la dublu, acolo unde au învins-o pe Simona, care o avea în echipă pe Monica Niculescu. Efortul româncelor l-a inspirat pe componentul echipei de Cupa Davis, Horia Tecău, multiplu campion al competițiilor de dublu la turneele de grand slam.

Horia Tecău, mesaj emoționant pentru Simona Halep și echipa de Cupa Davis

Horia Tecău a ținut să aducă un elogiu Simonei Halep și colegelor sale: „Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis. A fost suflet, pasiune, atitudine, dăruire, asumare, responsabilitate. Asta este deja o mare victorie!  Ca sportiv, sunt inspirat de dăruirea acestei echipe, de efortul Simonei, care și-a luat rolul de lider si a luptat cu tot ce a avut! De efortul întregii echipe!”

Unul dintre cei mai buni tenismeni în circuitul de dublu din ATP, Horia l-a lăudat și pe căpitanul-nejucător Florin Segărceanu: „Antrenorul din mine e inspirat de calmitatea, asumarea și prezența lui Florin Segărceanu! Ce echipă a format! Unele înlocuite, altele accidentate, trăind momentul și susținându-se până la capăt. Își doreau să fie acolo una pentru cealaltă. Mare lucru!”

Mesajul lui Horia Tecău pentru echipa de Fed Cup a României

Horia Tecău, mesaj și pentru fanii români de la Rouen

Câștigătorul probei de dublu de la Wimbledon a avut numai cuvinte de laudă pentru publicul român, peste 1.000 de suporteri fiind prezenți la Rouen pentru duelul de Fed Cup Franța-România: „Și, nu în ultimul rând, ca suporter, am fost inspirat de susținerea neobosită, necondiționată a unui grup de suporteri ‘uriași’, la Rouen și peste tot în lume. Ați ridicat standardul! Noi, restul, ce hotărâm să facem? Ce luăm din această experiență? Cu ce atitudine continuăm? E doar alegerea noastră!”, a mai scris sportivul român, pe facebook.

Horia Tecău a câștigat de două ori un titlu de Grand Slam la dublu, în 2015 la Wimbledon și în 2017 la US Open. Ambele trofee le-a obținut alături de Jean-Julien Rojer. De asemenea, mai are trei finale la Wimbledon, în 2010, 2011 și 2012, toate alături de Robert Lindstedt. Totodată, Tecău a câștigat proba de dublu mixt de la Australian Open 2012, alături de Bethanie Mattek-Sands. Nu în ultimul rând, Horia Tecău a câștigat alături de Florin Mergea medalia de argint la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri