ADVERTISEMENT
Sport

Horia Tecău, program draconic în carantină: “E greu să joci la o capacitate decentă”

Autor: Gabriela Gheorghe | 24.01.2021 | 14:55
Horia Tecău, program draconic în carantină:
Horia Tecău. Sursă foto: Facebook.

Jucătorul român a spus ce program are în Australia. În același timp, Tecău a dezvăluit că va avea un nou partener de dublu. 

ADVERTISEMENT

Horia Tecău este în perioada de carantină obligatorie dinaintea primului turneu de Grand Slam al anului, dar spre deosebire de alți 72 de sportivi, se poate antrena 5 ore pe zi. Jucătorul din România va face pereche cu Marcelo Melo la Australian Open.

Numărul 22 mondial în proba de dublu a spus care este programul zilnic de care trebuie să țină cont în carantina de 14 zile impusă de organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului. Tecău și Melo au cinci ore pe zi la dispoziție pentru a se antrena cât mai bine pentru debutul în turnee.

ADVERTISEMENT

Programul lui Horia Tecău din Australia

“La începutul carantinei, au fost câteva critici, a durat un pic mai mult până când au primit toți jucătorii rezultatele testelor. A fost neplăcut pentru toată lumea, dar asta este. Trebuie să ne adaptăm situației. Lucrurile s-au desfășurat mai bine din a treia zi când am început antrenamentele.

Organizatorii au grijă ca totul să se desfășoare la centimetru, programul nostru este foarte bine organizat. Am avut parte de poate cele mai prietenoase condiții de antrenament.

ADVERTISEMENT

Mergem pe jos la teren, ni se alocă 15 minute pentru acest lucru, avem două ore de antrenament de tenis, o oră jumătate în sală, o oră pentru nutriție și alte 15 minute înapoi. Nu ieșim din acest program și pentru noi e suficient”, a spus Horia Tecău, la emisiunea Așii Tenisului.

Jucătorul român a discutat și despre sportivii mai puțin norocoși, care au trebuit să stea în izolare totală în camerele lor de hotel, la Melbourne, după ce au existat câțiva oameni depistați pozitiv la Covid-19 în avioanele care i-au adus în Australia.

ADVERTISEMENT

“Este greu din mai multe puncte de vedere, fizic, mental, de acomodare cu temperatura, cu umiditatea, cu viteza terenurilor, nu mai zic. E destul de greu după două săptămâni să joci la o capacitate decentă.

Fiecare încearcă să se mențină în formă cum poate mai bine. Le doresc să aibă răbdare și să-și aloce timp pentru această intrare în programul de antrenament, să nu fie prea supărați pe situația în care se află”, a mai adăugat Horia Tecău.

ADVERTISEMENT

Tecău va avea un nou partener de dublu

Sportivul din România a renunțat la parteneriatul cu Jean-Julien Rojer, după 7 ani în care au făcut echipă și va juca împreună cu Marcelo Melo, la turneele disputate în Australia. Tecău a spus cum decurg antrenamentele și a precizat ce obiective are în acest an.

“E un partener pe care-l cunosc de mulți ani, nu am jucat niciodată împreună, dar ne-am antrenat, am jucat împotriva lui de multe ori, ne cunoaștem bine. Acest parteneriat a venit printr-o conjunctură, Jean-Julien Rojer nu a făcut deplasarea în Australia, așteaptă un copil la începutul lunii februarie.

ADVERTISEMENT

Doar în această lună vom juca împreună, doar la aceste două turnee. Mi-era dor de Australia, de competiție. Îl apreciez foarte mult pe Marcelo Melo, cu el fac o altfel de echipă decât cu Rojer. Comunicăm mult și încercăm să descoperim cea mai bună strategie.

Din păcate, nu putem să jucăm multe meciuri de antrenament, suntem doar noi doi. Dar ne vom folosi de experiența noastră, de intuiție, inspirație, ca să performăm la competiții.

În momentul ăsta, vreau să joc doar la competițiile mai importante, mai mari, să-mi aleg partenerii potriviți cu care pot să trag la victorie.  Nu vreau să joc calendarul complet, din acest motiv am evitat să-mi aleg un partener pentru tot anul”, a mai spus Horia Tecău.

Artemon Apostu-Efremov, despre condițiile din Australia

Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a spus că unica diferență între condițiile pe care le au sportivii carantinați în Adelaide față de cei de la Melbourne este că primii pot fi însoțiți de toată echipa la pregătiri. La Melbourne, sportivii pot fi însoțiți numai de o persoană.

“Avem condiţii foarte bune. Cei de aici, din Adelaide, şi-au dat silinţa foarte mult, sunt reguli foarte stricte de securitate. În principiu, ele seamănă cu ce e la Melbourne, avem patru ore şi jumătate în care putem să ieşim din cameră şi doar pentru a merge la teren. Tenisul este aproximativ două ore. Singura diferenţă majoră, şi asta este dată de politica fiecărui stat în parte, este că aici avem voie să mergem toţi la teren.

E permis accesul celor din grup. În rest, suntem izolaţi, nu ne vedem cu nimeni alticineva din celelalte grupuri, avem trasee diferite, totul este practic separat. Fiind mai puţini  (n.r. – jucători) aici decât la Melbourne, e mai puţin stres, iar cei de aici pot să gestioneze mai bine.

Dezavantajele sunt că nu ne putem antrena pe terenurile de la Australian Open şi nu o vom face pentru că, după ce Simona va juca acel demonstrativ, vom pleca a doua zi, sâmbătă, şi acolo nu se fac antrenamente sâmbătă, pentru că trebuie să reconfigureze totul pentru turneul care începe duminică. Aici avem balcon, suntem într-un , comparativ cu Melbourne, unde sunt camere de hotel.

Din punct de vedere al timpului de antrenament este la fel, şi aici şi la Melbourne. Nu ne-am antrenat mai mult de două ore. E o atmosferă bună (n.r. – în echipă), au fost şapte zile pline, fără pauză, încercăm să profităm de fiecare moment pe care îl avem pentru a ne pregăti. Am avut un pic de noroc că vremea la început nu a fost atât de călduroasă şi am avut timp să ne acomodăm să jucăm afară. În ultimele două zile a fost foarte cald şi e bine că avem şi această ocazie, să întâlnim şi temperaturi înalte”, a spus antrenorul Simonei Halep, în cadrul emisiunii Așii tenisului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1