ADVERTISEMENT
Sporturi

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, a doua cea mai bună echipă din circuitul ATP în ultimul deceniu! Au fost depășiți doar de frații Bryan

Autori: Francisc Oprea, Ionut Neamţu | 26.12.2019 | 13:18
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, a doua cea mai bună echipă din circuitul ATP în ultimul deceniu! Au fost depășiți doar de frații Bryan
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat 20 de trofee în ultimul deceniu. Sursă Foto: Hepta

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost desemnați a doua cea mai bună echipă din circuitul ATP din acest deceniu. Cuplul româno-olandez, care a cucerit 20 de titluri în ultimii ani, a fost depășit în ancheta forului din tenis doar de frații Bryan, câștigători a 63 de competiții în ultimul deceniu.

ADVERTISEMENT

Tecău și Rojer, al doilea cel mai bun dublu din acest deceniu

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat primul turneu în 2014, la Zagreb, an în care au mai cucerit alte șapte trofee.

În ultimul deceniu, dublul româno-olandez a câștigat două turnee de Mare Șlem, Wimbledon în 2015 și ediția din 2017 a US Open, Turneul Campionilor în 2015, două competiții din categoria Masters 1000, la Madrid în 2016 și în acest an, șapte turnee de 500 de puncte și opt de 250.

ADVERTISEMENT

Datorită acestor performanțe, Horia Tecău și Jean-Julien Roger au ieșit pe locul secund în ierarhia alcătuită de ATP pentru cea mai bună pereche din circuitul masculin de tenis din ultimul deceniu:

  • 1. Mike și Bob Bryan – 67 de titluri
  • 2. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer – 20 de titluri
  • 3. Juan Sebastian Cabal și Robert Farah – 16 titluri
  • 4. Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut –15 titluri
  • 5. Henri Kontinen și John Peers – 13 titluri
  • 5. Lukasz Kubot și Marcelo Melo – 13 titluri
ADVERTISEMENT

Cum a început colaborarea

Horia Tecău dezvăluie că el și Jean-Julien Rojer se cunoșteau cu mult timp înainte să joace la dublu împreună, dar nu au început colaborarea din cauza stilului de joc asemănător pe care îl aveau. Totuși, olandezul a acceptat să-și schimbe poziția în teren doar pentru a face pereche cu Tecău.

Eram prieteni de când eram în America, ne cunoașteam de șapte ani. Chiar am fost adversari la simplu de multe ori, l-am apreciat mereu, dar nu îl vedeam ca pe un partener pentru că și el juca pe aceeași parte ca și mine.

ADVERTISEMENT

Dar când am avut o discuție cu el, mi-a spus că vrea să joace atât de mult cu mine, încât este dispus să își schimbe tot jocul, să se mute pe partea de dreapta. După discuția asta am zis că el e omul pe care îl vreau alături de mine”, a declarat Horia Tecău la TV Digisport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!