Sporturi

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cucerit un nou titlu la Winston-Salem

Autor: Irina Aldea | 25.08.2018 | 09:57
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cucerit un nou titlu la Winston-Salem

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cucerit un nou titlu la Winston-Salem. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer şi-au apărat titlul la Winston-Salem.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt campioni la Winston-Salem. Echipa formată din Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 2, a câştigat, vineri, turneul de 250 de puncte de la Winston-Salem, cu premii de aproape 700.000 de dolari.

Horia şi Jean-Julien au învins în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, perechea Jamie Cerretani/Leander Paes (SUA/India), beneficiara unui wild card, după un meci de o oră şi 7 minute de joc. Învingătorii vor primi un premiu total de 38.120 de dolari şi câte 250 de puncte ATP.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cucerit un nou titlu la Winston-Salem

Tenismenul român a cucerit astfel al 35-lea titlu din carieră, la dublu, al 18-lea în echipă cu Rojer. Ultimul lor succes, înainte de competiţia americană, a fost la Dubai, la începutul lunii martie. Pentru Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer urmează US Open, unde sunt campionii en-titre. Acesta este primul trofeu reuşit de cei doi, după ce Tecău a revenit pe teren, la 9 august, după o accidentare.

Cei doi jucători vor trebui să-şi apere titlul câştigat la ediţia din 2017 la turneul de la US Open, ultimul de Mare Şlem al sezonului. Turneul de la Winston-Salem este mult sub valoarea întrecerilor de la Toronto şi Cincinnati, iar Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au primit doar 150 de puncte ATP pentru atingerea ultimului act al întrecerii şi un cec în valoare de 20.040 de dolari.

Horia Tecău a ratat primul Grand Slam după 10 ani în acest an

Jucătorul din România a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea înainte de Roland Garros din cauza unei accidentări la picior care avea să îl ţină în afara terenului nu mai puţin de patru luni. Pentru Horia Tecău ratarea turneelor de Grand Slam de la Paris şi Wimbledon a însemnat încheiera unui şir de aproape 40 de turnee de Mare Şlem consecutive la care a participat.

Jean-Julien Rojer nu şi-a întrerupt activitatea în perioada în care Horia Tecău a fost accidentat şi a participat la mai multe turnee alături de coechipieri precum Robin Hasse, Aisam Qureshi, Ivan Dodig sau Rajeem Ram, dar niciodată nu a reuşit să ajungă mai departe de faza semifinalelor. Olandezul a pierdut de altfel în primul tur la Roland Garros şi a ajung până în turul al doilea la Wimbledon.

Horia Tecău, nerăbdător să revină pe teren

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro acum câteva luni, Horia Tecău spunea că-şi doreşte să revină pe teren la antrenamente şi meciuri, însă s-a bucurat de pauză. “Sunt turneele pe care ne dorim tot timpul să le jucăm, dar sunt împăcat cu situația, există viață și în afara terenului de tenis. Mi-am ocupat timpul cu activități frumoase, mi-am văzut familia, prietenii, m-am bucurat de locurile favorite din București, de la munte, la mare… lucruri pe care le tot amânam.”

Horia spune că nu contează suprafața pentru revenire. “Și eu credeam că zgura e mai blândă, cu alunecare, pentru accidentarea mea, dar tot pe zgură am agravat-o. Nu vreau să mă duc la Wimbledon nepregătit, am nevoie să joc un turneu înainte și să am două-trei săptămâni de pregătire, fizică și tenis. Prefer să am răbdare și să fac totul corect. Atunci voi reveni, că va fi Wimbledon, Washington sau Cincinnati”, a spus campionul de la US Open 2017, conform gsp.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!