Sporturi

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, eliminaţi în semifinale la Cincinnati! Învinşi în super tiebreak

Autor: Irina Aldea | 19.08.2018 | 13:48
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinală la Cincinnati 2018

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au oprit în semifinalele turneului de la Cincinnati după ce au fost învinşi de dublul Murray / Soares în supertiebreak, scor 7-6, 2-6 şi 10-6. 

Finala turneului de dublu de la Cincinnati se va disputa între dublul Murray-Soares şi Cabal-Farah. Tecău şi Rojer vor primi un cec de 82.770 dolari şi 360 de puncte ATP la dublu. Tecău a câştigat titlul la Cincinnati în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt, iar în 2016 a jucat finala alături de Rojer.


Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut calificarea în semifinală la Cincinnati. Horia Tecău a revenit nu de mult tmp în circuit şi pare a se simţi foarte bine pe terenul de tenis alături de bunul său prieten şi partener, olandezul Jean-Julien Rojer, în vârstă de 36 de ani.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut calificarea în semifinala probei de dublu la Cincinati după ce au trecut de perechea formată din Feliciano Lopez şi Marc Lopez. Favoriţi 6 la competiţia din Ohio, Horia şi Jean-Julien au avut nevoie de o oră şi 23 de minute de joc pentru a se califica mai departe. Horia şi partenerul său au avut 4 aşi, în timp ce adversarii lor au servit 3. Premiul pentru participarea în sferturile de finală este de 42.480 de dolari şi 180 de puncte ATP.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinală la Cincinnati 2018

Meciul s-a desfăşurat într-o singură direcţie, cea a echipei româmo-olandeze, scor 6-3, 7-5, iar mai departe, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer îi vor întâlni în semifinale pe Jamie Murray şi Bruno Soares, care au trecut în sferturile de finală de perechea formată din Marcelo Melo şi Lukasz Kubot. Tecău face din nou pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer, după o pauză de circa patru luni, provocată de o accidentare. Horia a jucat ultimul său meci la Miami, în optimi, în martie, când el şi Rojer au pierdut în faţa perechii Ben McLachlan (Japonia)/Jan-Lennard Struff (Germania).

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinală la Cincinnati 2018. La turneul din Cincinnati, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au avut primul tur liber şi au intrat direct în turul secund. De când a revenit în circuit, Horia a acumulat până acum trei victorii şi o înfrângere, la turneul din Canada, în faţa perechii Oliver Marach & Mate Pavic. La Toronto, turneu dotat cu premii totale de 5.315.025 dolari, cuplul româno-olandez, cap de serie numărul şapte, a jucat direct în optimile de finală (turul al doilea), contra echipei alcătuite din Ben McLachlan (Japonia)/Matwe Middelkoop (Olanda).

Horia Tecău, nerăbdător să revină pe teren

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro acum câteva luni, Horia Tecău spunea că-şi doreşte să revină pe teren la antrenamente şi meciuri, însă s-a bucurat de pauză. “Sunt turneele pe care ne dorim tot timpul să le jucăm, dar sunt împăcat cu situația, există viață și în afara terenului de tenis. Mi-am ocupat timpul cu activități frumoase, mi-am văzut familia, prietenii, m-am bucurat de locurile favorite din București, de la munte, la mare… lucruri pe care le tot amânam.”

Horia spune că nu contează suprafața pentru revenire. “Și eu credeam că zgura e mai blândă, cu alunecare, pentru accidentarea mea, dar tot pe zgură am agravat-o. Nu vreau să mă duc la Wimbledon nepregătit, am nevoie să joc un turneu înainte și să am două-trei săptămâni de pregătire, fizică și tenis. Prefer să am răbdare și să fac totul corect. Atunci voi reveni, că va fi Wimbledon, Washington sau Cincinnati”, a spus campionul de la US Open 2017, conform gsp.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!