Sporturi

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală ale turneului Masters de la Paris

Autor: Irina Aldea | 01.11.2018 | 16:20
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală ale turneului Masters de la Paris

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturi la turneul Masters de la Paris. Românul Horia Tecău și partenerul său în proba de dublu, olandezul Jean-Julien Rojer au obtinut, joi, calificarea în sferturile de finală ale Masters-ului de la Paris, cei doi trecând după un meci foarte echilibrat de echipa formată din Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (cap de serie numărul 4), scor 7-6(5), 5-7, 10-8. Partida a dourat două ore şi două minute de joc.

Meciul din turul secund s-a desfăşurat pe terenul numărul doi al complexului din Paris, iar Horia Tecău și partenerul său au obţinut revanșa în fața adversarilor lor, care i-au învins în ultimele două turnee asiatice la care au participat (Beijing, în primul tur, şi Shanghai, în turul secund), împiedicându-i astfel să obțină punctele necesare participării la Turneul Campionilor (11-18 noiembrie, Londra).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt în sferturile de finală la turneul Masters de la Paris

Sportivii noştri au reuşit şase aşi, însă au şi comis 5 duble greşeli, pe când adversarii lor au avut trei aşi şi o singură dublă greşală. Din totalul punctelor jucate, echipa româno-olandeză a câştigat 84 de puncte, iar adversarii lor 81, un aspect care confirmă încă o dată cât de echilibrat a fost meciul din turul secund de la Paris. Horia și Jean-Julien au servit fără greșală până la 4-2, în manşa a doua. Adversarii lor au făcut break, egalând la 4, apoi au preluat conducerea. Totuşi, în super-tie-break, sportivii noştri şi-au recăpătat încrederea şi precizia şi au învins.

Premiul pentru calificarea în sferturi este de €36,510, în plus cei doi vor primi și 180 de puncte în clasamentul ATP de dublu. Pentru un loc în penultimul act al cpmetiţiei în proba de dublu, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer se vor duela cu perechea Raven Klaasen (Africa de Sud) / Michael Venus (Noua Zeelandă), favoriții numărul șase ai competiției organizate în Capitala Franţei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!