Sporturi

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală la Cincinnati 2018

Autor: Irina Aldea | 17.08.2018 | 20:48
Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală la Cincinnati 2018

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală la Cincinnati 2018. Horia Tecău, o nouă victore entuziasmantă în circuit!

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut calificarea în sferturi la Cincinnati. Horia Tecău a revenit nu de mult tmp în circuit şi pare a se simţi foarte bine pe terenul de tenis alături de bunul său prieten şi partener, olandezul Jean-Julien Rojer, în vârstă de 36 de ani.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu la Cincinati după ce au trecut de perechea formată din Sam Querrey şi Rajeev Ram. Favoriţi 6 la competiţia din Ohio, Horia şi Jean-Julien au avut nevoie de doar 57 de minute pentru a se califica mai departe. Horia şi partenerul său au avut 2 aşi, în timp ce adversarii lor au servit 4, însă procentajul pe al doilea serviciu a fost uriaş pentru echipa noastră (60%), faţă de numai 21% al adversarilor.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală la Cincinnati 2018

Meciul s-a desfăşurat într-o singură direcţie, cea a echipei româmo-olandeze, scor 6-3, 6-3, iar mai departe, Hora Tecău şi Jean-Julien Rojer îi vor întâlni în sferturile de finală pe fraţii Lopez, Feliciano şi Marc, care au reuşit şi ei o victorie entuziasmantă în faţa echipei formate din Mike Bryan şi Jack Sock. Tecău face din nou pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer, după o pauză de circa patru luni, provocată de o accidentare. Horia a jucat ultimul său meci la Miami, în optimi, în martie, când el şi Rojer au pierdut în faţa perechii Ben McLachlan (Japonia)/Jan-Lennard Struff (Germania).

La turneul din Cincinnati, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au avut primul tur liber şi au intrat direct în turul secund. De când arevenit în circuit, Horia a acmlat până acum două victorii şi o înfrângere, la turneul din Canada, în faţa perechii Oliver Marach & Mate Pavic. La Toronto, turneu dotat cu premii totale de 5.315.025 dolari, cuplul româno-olandez, cap de serie numărul şapte, a jucat direct în optimile de finală (turul al doilea), contra echipi alcătuite din Ben McLachlan (Japonia)/Matwe Middelkoop (Olanda).

Horia Tecău, nerăbdător să revină pe teren

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro acum câteva luni, Horia Tecău spunea că-şi doreşte să revină pe teren la antrenamente şi meciuri, însă s-a bucurat de pauză. “Sunt turneele pe care ne dorim tot timpul să le jucăm, dar sunt împăcat cu situația, există viață și în afara terenului de tenis. Mi-am ocupat timpul cu activități frumoase, mi-am văzut familia, prietenii, m-am bucurat de locurile favorite din București, de la munte, la mare… lucruri pe care le tot amânam.”

Horia spune că nu contează suprafața pentru revenire. “Și eu credeam că zgura e mai blândă, cu alunecare, pentru accidentarea mea, dar tot pe zgură am agravat-o. Nu vreau să mă duc la Wimbledon nepregătit, am nevoie să joc un turneu înainte și să am două-trei săptămâni de pregătire, fizică și tenis. Prefer să am răbdare și să fac totul corect. Atunci voi reveni, că va fi Wimbledon, Washington sau Cincinnati”, a spus campionul de la US Open 2017, conform gsp.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!