Sport

Știrile zilei din sport, marți, 16 noiembrie. Horia Tecău, o nouă înfrângere la Turneul Campionilor

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 16 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 16 noiembrie Horia Tecau o noua infrangere la Turneul Campionilor
ADVERTISEMENT
16-11-2021
20:45

Horia Tecău, o nouă înfrângere la Turneul Campionilor

Perechea formată din Horia Tecău și Kevin Krawitz a suferit o nouă înfrângere la Turneul Campionilor în duelul cu Ivan Dodig și Filip Polasek, scor 0-2.

În urma eșecului, jucătorul de tenis român este matematic eliminat din competiție, iar în ultimul meci al grupei verzi, Tecău și Krawitz vor da peste perechea Marcel Granollers/Horacio Zeballos.

Horia Tecău și Kevin Krawietz vor avea un cec în valoare de 61.000 de dolari, primiți în urma participării la turneu.

16-11-2021
19:52

Karim Adeyemi, aproape de un transfer la Borussia Dortmund

Karim Adeyemi a impresionat în actualul sezon atât în campionatul Austriei, cât și în Champions League, devenind unul dintre jucătorii de bază de la Red Bull Salzburg.

Odată cu performanțele reușite de puști, acesta a primit și o convocare din partea naționalei Germaniei, pentru care a reușit să și puncteze.

Evident, forma sa de invidiat nu a rămas neremarcată, iar pe lângă Barcelona, Borussia Dortmund a intrat pe fir pentru un posibil transfer al jucătorului cu origini românești, iar jurnaliștii de la Goal notează că Adeyemi are mai multe șanse de a ajunge în Bundesliga.

Dacă va ajunge la Dortmund, Adeyemi va urma exact același parcurs al lui Erling Haaland, care tot de la Red Bull Salzburg a plecat la Borussia Dortmund.

16-11-2021
18:53

Nici un oficial guvernamental al SUA nu va participa la ceremonia de deschidere a JO de la Beijing

Conform Washington Post decizia aparține președintelui SUA Joe Biden din cauză că nu a primit o invitație oficială din partea omologului său chinez Xi Jinping. Sursa citată notează că cei doi șefi de stat au discutat mai multe ore la telefon, iar liderul asiatic a evitat să-i adreseze invitația lui Biden.

”În convorbirea cu Xi, Biden a ridicat problema situațiilor din Tibet, Xinjiang și Hong Kong, precum și cea a respectării drepturilor omului în general de regimul chinez”, a transmis Casa Albă într-un comunicat de după discuție. 

Sursa citată menționează că este foarte posibil ca boicotul să se extindă și la nivelul sportivilor americani calificați la JO de iarnă din acest an.

16-11-2021
16:19

România a pierdut în Turcia, dar s-a calificat în turul de elită al Campionatului European

Echipa națională U19 a României au fost învinsă categoric de Turcia, scor 4-1, în ultimul meci din cadrul turneului găzduit chiar de ”Țara Semilunei”.

”Tricolorii” lui Adrian Văsîi au deschis repede scorul, în minutul 7, prin Pantea din lovitură de la 11 metri. Gazdele au egalat prin autogolul lui Gergely (min. 29) și avea două goluri avans până la pauză prin reușitele lui Cebeci (35) și Yaldir (44).

În finalul întâlnirii gazdele au mai înscris odată prin Kaplan, în minutul 83. În ciuda eșecului, ”tricolorii” s-au calificat, alături de Turcia, în Turneul de Elită al Campionatului European.

Turneul final, la care participă 8 echipe naționale, va avea loc în iulie-august 2022, în Slovacia.

16-11-2021
14:36

Romelo Lukaku a reluat pregătirile

Atacantul belgian al echipei engleze Chelsea Londra s-a accidentat cu Malmo, jucat pe 20 octombrie, în Grupa H a Licii Campionilor. Partida s-a încheiat cu scorul de 4-0 în favoarea gazdelor, dar Lukaku a suferit o leziune la glezna dreaptă, fiind înlocuit în minutul 23 cu mijlocașul Kai Harvetz, care a și punctat în minutul 48, stabilind scorul final.

Accidenatarea s-a dovedit a fi mult mai gravă decât se anticipa inițial, astfel că acele 2-3 săptămâni de indisponibilitate s-au transformat în 31 de zile. Adus în această vară de la Inter Milano pentru 115 milioane de euro, ceea ce reprezintă un record pentru istoria clubului londonez, Lukaku, a reluat ședințele de pregătire cu alergări ușoare.

El nu a mai marcat din 14 septembrie, când Chelsea a învins acasă, pe Zenit, tot în Liga Campionilor, cu 1-0, golul venind în minutul 69. Ca urmare, el ar putea face parte din lotul pregătit de Thomas Tuchel, pentru meciul din weekend cu Leicester, care va conta pentru etapa a 12-a din din Premier League. Chelsea este lider, cu 26 de puncte, cu 3 mai multe decât Manchester City.

16-11-2021
13:14

Reading l-a adus în teste pe atacantul Andy Carroll

Nemulțumiți de prestațiile avute de George Pușcaș în acest sezon, oficialii clubului Reading au decis aducerea atacantului Andy Carroll, care are 9 selecții și 2 goluri la naționala Angliei.

Conform The Guardian, antrenorul Veljko Paunovic caută soluţii pentru îmbunătăţirea compartimentului ofensiv şi l-a angajat pe jucătorul de 32 de ani pentru o perioadă de teste, până la mijlocul lunii ianuarie 2022.

În carieră, Carroll a jucat la Newcastle, Preston North End, Liverpool şi West Ham United. Vara trecută, lui Caroll nu i s-a prelungit contractul de către Newcastle, astfel că a putut semna în calitate de jucător liber.

După 17 etape, Reading ocupă locul 16 în Championship, cu 22 de puncte, la zece puncte de Hull City, de pe locul 22, retrogradabil, şi la numai patru puncte de Queens Park Rangers, de pe locul 6, de baraj pentru promovare.

16-11-2021
12:31

Luka Modric, încă un an la Real Madrid

Mijlocașul Luka Modric urmează să-și prelungească înțelegerea cu Real Madrid, care este scandentă la finalul actualului sezon.

Conform cotidianului spaniol Marca, internaționalul croat în vârstă de 36 de ani, a ajuns la un consens cu președintele Florentino Perez și va semna un contract pentru încă un sezon.

Finalist şi cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din 2018, Modric a venit pe Santiago Bernabeu în vara anului 2012 de la Tottenham Hotspur, în schimbul a 35 de milioane de euro.

16-11-2021
11:20

Chinezul Guanyu Zhou în înlocuiește pe Antonio Giovinazzi la Alfa Romeo

Guanyu Zhou este primul pilot chinez care va concura în Formula 1, după ce a semnat un contract cu echipa Alfa Romeo, valabil pentru sezonul 2022.

Conform BBC, oficialii echipei îl descriu pe sportivul de pe locul secund în seria Formula 2 ca fiind ”un pionier care va scrie o pagină esenţială în istoria sporturilor cu motor a ţării sale”.

Zhou, în vârstă de 22 de ani, îl înlocuieşte pe italianul Antonio Giovinazzi şi îl va avea coechipier pe finlandezul Valtteri Bottas, care va pleca de la Mercedes la finalul sezonului. Bottas va ocupa locul lăsat liber de veteranul Kimi Raikkonen, care a decis să se retragă anul acesta.

”Am visat de mic să urc cât de mult pot într-un sport care mă pasionează, iar acum visul s-a împlinit. Mă simt bine pregătit pentru imensa provocare a Formulei 1, vârful sportului meu, alături de un talent dovedit, de clasă mondială, Valtteri Bottas”, a declarat tânărul pilot.

Guanyu Zhou a făcut parte din academia Ferrari de dezvoltare a tinerilor piloţi, în perioada 2014-2018, apoi a trecut la Renault, din 2019. În ultimii doi ani, a fost pilot de teste pentru echipa de F1 a companiei franceze. El va aduce la Alfa Romeo un pachet financiar important, despre care se spune că valorează multe milioane de euro.

16-11-2021
10:15

Gol spectaculos primarului din Pomârla în Liga 4

Primarul comunei Pomârla din județul Botoșani, Dumitru Chelariu, a marcat un gol cu o execuție superbă într-un meci din Liga 4, în ciuda faptului că vârsta și fizicul nu-i mai permit să joace la cel ca în tinerețe.

Edilul în vârstă de 51 de ani, fost jucător la nivelul diviziei secunde, a înscris cu o execuție demnă de marii fotbaliști în partida pe care echipa sa, Nord Star Pomârla, a pierdut-o, scor 2-4, în fața formației Voința Șendriceni.

În minutul 22, la scorul de 0-2, Chelariu a marcat direct din lovitură liberă de la 16 metri, trimițând mingea aproape de vinclu. Primarul a reînființat în acest an formația Nord Star, o echipă formată doar din jucători din comuna Pomârla.

16-11-2021
09:07

Ani grei de pușcărie pentru o româncă acuzată de crimă

Diana Cristea, o româncă de 20 de ani din Marea Britanie, a fost condamnată la 16 ani de închisoare pentru că și-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv.

Conform site-ului extra.ie, Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, a respins cererea avocaţilor româncei de reducerea a pedepsei, considerând că aceasta, deși era minoră la comiterea faptei, avea discernământ.

Iubitul Dianei Cristea, Joel Orsei (43 de ani), considerat creierul întregii afaceri, a primit dublul pedepsei. Cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe dansatrorul irlandez, ci doar să-l jefuiască.

Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi ”Respiraţia Diavolului”, pentru a-l lăsa inconştient pe Murphy şi a-l jefui, numai că acesta a murit.

16-11-2021
07:58

Julie Le Galliard a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Fostă campioană a Franței la box în 2015, Julie Le Galliard, a decedat la vârsta de 31 de ani, după ce a fost infectată cu virusul Sars-Cov2.

Conform publicației L’Est Republicain, campioana la categoria 57 de kilograme şi componenta lotului Franţei între 2013 şi 2016 era internată în spital de mai multe săptămâni.

”Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor… Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a precizat clubul la care a activat sportiva.

”Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului”, a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială.

 

16-11-2021
06:22

S-au stabilit semifinalele la Turneul Campioanelor

Jucătoarea elenă Maria Sakkari este ultima calificată în semifinale la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, după ce a învins-o în ultima etapă a fazei grupelor pe bielorusa Aryna Sabalenka.

Sakkari s-a impus cu scorul de 7-6 (1), 6-7 (6), 6-3, după un meci maraton care a durat două ore și 47 de minute și a terminat Grupa Chichen-Itza pe locul secund, după jucătoarea spaniolă Paula Badosa. Iberica, calificată înaintea ultimei etape, a pierdut cu poloneza Iga Swiatek, scor 5-7, 4-6, după o oră și 39 de minute.

În prima semifinală de la Turneul Campioanelor, Paula Badosa o va întâlni pe compatrioata sa Garbine Muguruza, iar în cea de-a doua Maria Sakarri va juca împotriva campioanei de la Transylvania Open, Anett Kontaveit din Estonia.

16-11-2021
06:13

Scandal uriaș în fotbalul feminin internațional

Federaţia Iordaniană a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul unei jucătoare din echipa națională a Iranului suspectată că este bărbat.

Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei feminine din 2022 învingând Iordania la loviturile de departajare cu 4-2 pe 25 septembrie, mulţumită parţial celor două penalty-uri salvatoare ale portăriţei iraniene Zohreh Koudaei.

Conform L’Equipe, preşedintele Federaţiei Iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie în ”care solicită verificarea sexului” lui Koudaei. Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la ”eligibilitatea jucătorului”, Iranul are un ”record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj”.

Antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii ”pretexte” pentru a ”nu accepta înfrângerea” şi este gata să ”furnizeze orice document dorit de AFC”. Cupa Asiei feminine este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie – 6 februarie 2022.

Djokovic și Rublev, victorii la Turneul Campionilor

Liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic, a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor de la Torino, învingându-l pe norvegianul Casper Ruud în Grupa Verde.

Djokovic s-a impus cu scorul de 7-6 (4), 6-2, după puțin peste o oră și jumătate. În celălalt meci din Grupa Verde, rusul Andrey Rublev a produs surpriza zilei și a trecut de grecul Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 6-4, după o oră și 32 de minute.

ADVERTISEMENT

În etapa a doua a Grupei Verzi, Djokovic îl va întâlni pe Rublev, iar Tsitsipas va juca împotriva lui Ruud.