Sport

Horia Tecău, mesaj emoționant după ultimul meci în circuitul ATP: „Este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit”

Jucătorul român de tenis Horia Tecău, aflat în acest moment pe locul 18 în clasamentul mondial de dublu, a anunțat că renunță la sportul care l-a învățat să viseze.
18.11.2021 | 18:00
Horia Tecau mesaj emotionant dupa ultimul meci in circuitul ATP Este timpul sa ma bucur de viata intrun mod diferit
ADVERTISEMENT

Publicația Punto de Break a anunțat pe 14 noiembrie că jucătorul român de tenis Horia Tecău se va retrage din activitate după Turneul Campionilor de la Torino, care se desfășoară în aceste zile.

Nici George Cosac nu era sigur dacă Horia Tecău se retrage

Câteva zile a planat incertitudinea asupra acestei informații și nici măcar vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, nu știa sigur dacă Horia se retrage, iar dacă o va face – gestul va avea loc după Turneul Campionilor sau după meciul României cu Perru din Cupa Davis.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au clarificat joi, odată cu anunțul făcut de român pe contul personal de Instagram. „O avalanșă de emoții. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs.

„Energia terenului de tenis, a fanilor m-a răsplătit enorm”, spune Horia Tecău

Sportul a fost locul meu de joacă, sala de clasă, m-a învățat să visez, să cred și să-mi dezvolt abilitățile de viață în acest proces. Energia terenului de tenis, a fanilor m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna.

ADVERTISEMENT

Acum este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit și să transform toată această energie într-o formă nouă”, a scris Horia Tecău, mesajul fiind în limba engleză.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Horia Tecău (@horiatecau)

Mesaje de felicitare pentru Horia Tecău de la marii jucători ai lumii

Imediat au apărut și reacțiile. „Mult succes în noul capitol al vieții”, i-a transmis cel care administrează contul de instagram ATP Tour. „Felicitări, Horia, minunată carieră! Succes în ce faci în continuare! Toate cele bune!”, i-a urat brazilianul Marcelo Melo (29 ATP).

ADVERTISEMENT

Horia, frate, felicitări pentru tot! Mult succes!”, i-a transmis croatul Mate Pavic, liderul clasamentului mondial de dublu. „Felicitări pentru o carieră atât de uimitoare, prietene! Sunt atât de mândră de tine! Mult succes! Abia aștept să ne vedem!”, i-a transmis Sania Mirza, una dintre cele mai valoroase jucătoare de dublu pe care le-a dat India, aflată acum pe locul 63 mondial.

La rândul lui, americanul Rajeev Ram, cu o carieră de peste 20 de ani, i-a transmis: „A fost o plăcere să concurez cu tine și împotriva ta în ultimii 20 de ani… A fost un act de clasă la maximum. Toate cele bune în tot ceea ce urmează!”. Cei doi au fost adversari și la simplu, la un turneu challenger, disputat în 2006 la Nashville. Meciul a contat pentru al doilea tur al calificărilor, iar americanul s-a impus cu 7-6, 6-2.

ADVERTISEMENT

Robert Lindsted așteaptă ca Horia Tecău să-l invite în România

Un mesaj special a venit din partea suedezului Robert Lindstedt, fostul partener de dublu al lui Horia. „Deși am vorbit deja despre asta, încă mă simt trist când citesc. Mai ai multe de oferit, dar îți respect alegerea și puterea de a face asta în felul tău.

Îți mulțumesc pentru timpul petrecut împreună și abia aștept să mă inviți în România. Bucură-te de ce va urma, frate. Știu că o vei face!”, a scris el.

Andrei Pavel îl sfătuiește, în glumă, pe Horia Tecău să-și păstreze clasamentul protejat

De asemenea, Andrei Pavel, fost jucător (retras în 2009) și căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davisd a României, i-a tranmsmis: „Sunt atât de mândru de tine Horia. Ai avut realizări uimitoare și ești o persoană extraordinară, pe teren și în afara lui!

Pentru orice eventualitate, păstrează clasamentul protejat. S-ar putea să-ți cer o favoare! Te iubesc, omule”.

La rândul ei, Mihaela Buzărnescu i-a transmis mult succes în ceea ce va face de acum înainte.

Horia Tecău are în palmares trei titluri de Mare Șlem și Turneul Campionilor

Ultimul meci al carierei lui Tecău a fost o victorie, la cea mai importantă competiție a anului, Turneul Campionilor, care este organizat la Torino. El și germanul Kevin Krawietz i-au învins pe Marcel Granollers-Pujol și Horacio Zeballos cu 6-3, 6-7 (1), 10-6.

De-a lungul carierei de 18 ani, Horia a cucerit 38 de titluri de dublu, dintre care trei de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer și unul la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands).

În plus, și-a trecut în palmares și medalia olimpică de argint, la Rio de Janeiro, în 2016, alături de Florin Mergea.

Născut în Constanța, pe 19 ianuarie 1985, el s-a calificat anul acesta a 7-a oară la Turneul Campionilor, după ce a mai fost prezent la edițiile din 2011, 2012 (ambele alături de Lindstedt), 2014, 2015, 2017 și 2019 (de fiecare dată alpături de olandezul de Jean-Julien Rojer).

Horia și Jean-Julien au câștigat titlul în 2015, după o finală cu Mergea și Rohan Bopanna (India) în care s-au impus cu 6-4, 6-3.

ADVERTISEMENT
Tags: