News

Hotărâre la nivel înalt, după ce Raed Arafat s-a întâlnit cu liderii politici din România. Ce s-a decis

10.06.2020 | 15:30
Hotarare la nivel inalt dupa ce Raed Arafat sa intalnit cu liderii politici din Romania Ce sa decis
ADVERTISEMENT

Liderii politici din Parlament l-au convins pe Raed Arafat să sisteze achizițiile directe făcute de Guvern. Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, s-a întâlnit cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și cu președintele USR, Dan Barna și liderul Pro România, Victor Ponta.

Achizițiile directe au fost blocate după o întâlnire a lui Raed Arafat cu liderii politici

Conform stiripesurse, liderii politici i-au cerut lui Arafat să redeschidă spitalele pentru bolnavii cronici care au fost refuzați în această perioadă din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, achizițiile directe făcute de Guvern au fost sistate, acesta fiind cel mai controversat moment al întâlnirii.

Opoziția, prin PSD, a anunțat că îi va ancheta pe cei din PNL pentru modul în care s-au făcut achiziții directe pe durata pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a justificat de multe ori necesitatea acestor achiziții directe pentru ca spitalele să poată să fie pregătite de lupta cu noul coronavirus în timp util, însă în ultimele luni au ieșit la iveală mai multe cazuri revoltătoare.

ADVERTISEMENT

De exemplu, cazul unei bucătăreste dintr-un sat din Giurgiu care a câștigat dreptul de a achiziționa măști de protecție în valoare de mai multe milioane de euro. Totodată, cei din Opoziție i-au acuzat pe PNL-iști că au făcut lucruri necurate prin intermediul firmelor de casă, profitând de starea de urgență sau de alertă.

De asemenea, s-a căzut de acord ca cei care se întorc în România din zone cu risc epidemiologic să stea în izolare 14 zile, cu mențiunea că vor fi testați la finalul acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Între timp, măsuri ca purtarea măștii în spațiile publice închise și păstrarea distanței sociale vor fi aplicate multă vreme.

După această discuție se mai așteaptă doar propunerea concretă a Guvernului, pentru ca măsurile să fie implementate. Important, aceste măsuri pot fi aplicate și fără stare de alertă, stare pe care PSD refuză să o mai voteaze.

ADVERTISEMENT

„PSD va sprijini în Parlament implementarea unor măsuri responsabile de protecţie la adresa populaţiei”, au precizat stiripesurse.ro.

De asemenea, DNA anuțase că a deschis 33 de dosare pentru contracte de achiziții în timpul epidemiei, inclusiv pentru achiziția de măști neconforme.

ADVERTISEMENT