News

Hotărârea de Guvern privind noile restricţii de circulaţie a fost publicată în Monitorul Oficial

26.03.2021 | 22:19
Hotararea de Guvern privind noile restrictii de circulatie a fost publicata in Monitorul Oficial
ADVERTISEMENT

Vineri seară, Hotărârea de Guvern care prevede noi restricţii de circulaţie, dar și închiderea mai devreme a agenţilor economici, a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceste restricții vor fi aplicabile în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate.

Hotărârea de Guvern adoptată joi seară prevede limitarea circulaţiei, de la ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie. Totodată, operatorii economici se vor închide la ora 18:00. În cazul care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

ADVERTISEMENT

“Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se va publica între timp hotărârea şi vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a anunţase prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Hotărârea de Guvern prevede alte restricții de circulație și reguli noi pentru agenții economici. A fost publicată în Monitorul Oficial

Noile restricții vor intra în vigoare duminică, 28 martie. În Monitorul Oficial nr. 308 a fost publicată Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Ce spune Raed Arafat despre restricții

„Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la orele 20,00, iar la operatorii economici, activitatea să fie permisă până la ora 18,00.

Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Raed Arafat, joi, 26 martie, la sediul Guvernului.

ADVERTISEMENT

În cazul care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

„A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii.

ADVERTISEMENT

Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a adăugat Raed Arafat.