Sporturi

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce aspecte cuprinde

18.05.2020 | 21:14
Hotararea de Guvern privind starea de alerta a fost publicata in Monitorul Oficial Ce aspecte cuprinde
ADVERTISEMENT

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial.

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial

Autoritățile au stabilit că începând de luni, 18 mai, intră în vigoare starea de alertă, iar Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată a apărut în Monitorul Oficial și cuprinde aspecte noi.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă o persoană e izolată la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată, poate ieşi din acest spaţiu doar pentru a participa la o înmormântare a unei rude apropiate. Condiţia este să nu aibă simptome COVID-19 şi să îi dea voie specialiştii DSP.

De asemenea, sunt interzise evenimentele de tip drive-in, precum şi întrunirile culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

ADVERTISEMENT

Este suspendată consumarea băuturilor şi a alimentelor în restaurante, hoteluri, pensiuni sau cafenele

Este interzisă participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu cel mult 8 persoane (de exemplu nuntă, botez etc. În hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, numărul maxim de persoane care puteau participa era 16, dar această hotărâre a devenit luni nulă).

În starea de alertă nu se va putea merge nici la plajă, deoarece activitatea în spaţiile deschise pentru administrare plaje sau ştranduri/piscine exterioare este suspendată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este suspendată consumarea băuturilor şi a alimentelor în restaurante, hoteluri, pensiuni sau cafenele şi la terasele lor. Este permis doar în regim de take away. Sălile de fitness, de noroc, balneare şi sălile de joacă rămân în continuare închise.

Elevii și studenţii români sau străini care sunt înscrişi la o şcoală sau facultate în România nu trebuie să intre în carantină la domiciliu doar dacă nu au simptome şi au de dat examene de final de an. Categoria aceasta nu era iniţial menţionată ca fiind exceptată.

ADVERTISEMENT

Deplasarea în afara localității de domiciliu se va face numai pe baza declarației pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă un motiv cât se poate de întemeiat. De asemenea, masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile publice închise, fie că vorbim despre magazine sau mijloace de transport în comun sau la locul de muncă.

ADVERTISEMENT