Sport

Hotelierii din București au rămas cu buza umflată! Încasări cu 75% mai mici decât predicțiile pentru Euro 2020

Bucureștiul este unul dintre orașele gazdă de la Euro 2020, iar hotelierii sperau să dea lovitura prognozând încasări uriașe. Numai că realitatea este mult mai sumbră.
16.06.2021 | 23:45
Hotelierii din Bucuresti au ramas cu buza umflata Incasari cu 75 mai mici decat predictiile pentru Euro 2020
ADVERTISEMENT

Vestea că Bucureștiul se numără printre orașele organizatoare ale Euro 2020 a fost primită cu multă bucurie în industria hotelieră. Un astfel de eveniment a prognozat venituri uriașe pentru hoteluri, mai ales că zeci de mii de fani străini trebuiau să se cazeze și să cheltuie bani în Capitală.

Hotelierii din București au rămas cu buza umflată! Încasări mai mici cu 75% pentru Euro 2020

Numai că un cumul de factori a făcut ca încasările să fie cu 75% mai mici decât predicțiile hotelierilor. Principalul motiv este pandemia. Turneul final a fost amânat pentru un an, iar mulți dintre fani au renunțat la bilete și deplasare.

ADVERTISEMENT

Deși situația din 2021 este mult îmbunătățită față de 2020, doar 25% din capacitatea Arenei Naționale a putut fi umplută pentru meciurile de la Euro. Estimările arată că din cei 12.500 de suporteri care intră pe stadion, jumătate sunt străini.

Hotelierii din București au rămas cu buza umflată! Încasări cu 75% mai mici decât predicțiile pentru Euro 2020
Hotelierii din București au rămas cu buza umflată! Încasări cu 75% mai mici decât predicțiile pentru Euro 2020. Sursa: sportpictures.eu

Prețul camerelor a rămas la fel pe parcursul Euro! Hotelierii sperau să vândă camerele cu 50-60% mai scump

Din informațiile FANATIK, hotelierii nu au crescut deloc prețurile la camere pe parcursul Euro, deși inițial, sperau ca o cameră să coste cu 50-60% mai mult pe parcursul turneului final. O cameră la un hotel bun din București costă în jur de 80-100 de euro / noapte, la fel ca în orice altă perioadă.

ADVERTISEMENT
Prețurile pentru un sejur de două nopți la meciul Macedonia de Nord - Ucraina
Prețurile pentru un sejur de două nopți la meciul Macedonia de Nord – Ucraina

Calculele pentru încasările din industria hotelieră erau undeva la aproximativ 50 de milioane de euro, în schimb, încasările propriu zise nu vor trece de 15 milioane de euro, unele prognoze fiind și mai pesimiste: 12-13 milioane.

Grupa neatractivă a scăzut câteva milioane din cele prevăzute!

Un alt motiv pentru scăderea încasărilor este grupa neatractivă care se dispută la București. Austria, Macedonia de Nord și Ucraina nu atrag. În plus, cererea de bilete din partea austriecilor a fost mai mică și decât cota pe care o aveau rezervată pentru primul meci, cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT
Hotelierii din București au rămas cu buza umflată! Încasări cu 75% mai mici decât predicțiile pentru Euro 2020
Puținii fani austrieci veniți la București pentru duelul cu Macedonia de Nord. Sursa: sportpictures.eu

Cele trei formații nu aduc un număr uriaș de fani la meciurile disputate în deplasare la fel ca alte nume mari din Europa precum Anglia, Franța sau Olanda, care vin la meciuri cu un număr însemnat de fani, în deplasare.

Număr mai mare de fani macedoneni decât cel estimat! Motivul: emulația pentru turneul final

Totuși, la primul meci, u n număr mai mare de macedoneni decât cel estimat a făcut deplasarea la București. Aproximativ 4000 de fani au venit în Capitală, motivați și de faptul că naționala lor participă la primul turneu final.

ADVERTISEMENT

Pandemia nu numai că a scăzut drastic numărul turiștilor străini care vin la Campionatul European, însă a modificat și obiceiurile de consum. Hotelierii se plâng că fanii nu mai vin pentru un întreg sejur ci doar pentru meciuri, iar pe urmă pleacă.

50 de milioane de euro prognozate “transformate” în încasări de maximum 15 milioane!

Planificarea inițală a hotelierilor era ca suporterii să rămână mai mult timp în București. Însă, nu pot fi organizate fan zone-uri, iar alte activități care să îi țină mai multe nopți în oraș sunt restricționate din cauza pandemiei.

Astfel, cele 50 de milioane de euro prognozate de hotelieri s-au transformat în maximul 15 milioane. Totuși, cei 5000-6000 de suporteri străini de la fiecare meci sunt mai mult decât bineveniți în București, mai ales într-o pandemie care a lovit din plin sectorul hotelier.

Fanii Macedoniei de Nord, la meciul cu Austria. Sursa: sportpictures.eu
Fanii Macedoniei de Nord, la meciul cu Austria. Sursa: sportpictures.eu

Mbappe sau Ronaldo vin la București în optimi!

România mai are de organizat încă trei meciuri de la Euro, iar “perla” va fi optimea de finală în care va veni câștigătoarea grupei F, cele mai mari șanse avându-le Portugalia sau Franța. Astfel, în acele zile va fi așteptat un număr mult mai mare de fani străini în București, mai ales că stadionul va putea fi ocupat în proporție de 50%.

  • 12.500 de fani au acces pe Arena Națională în grupele Euro 2020
  • 4000 de fani din Macedonia de Nord au venit în București pentru cele două meciuri din grupă

 

ADVERTISEMENT
Tags: